Recensie: Mortal Kombat eert videogame met brute actie in vuur en ijzige kou

Recensie: Mortal Kombat eert videogame met brute actie in vuur en ijzige kou
Met Lewis Tan en Jessica McNamee

Film :

Sinds 19 mei is de film Mortal Kombat te streamen via onder meer Pathé Thuis. Eeuwig zonde natuurlijk dat deze grote productie het witte doek in Nederland niet haalt. Corona was te sterk en de bioscopen zijn helaas nog steeds gesloten. Lees hier de filmrecensie van Mortal Kombat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sub-Zero, Scorpion en Mileena
Het verhaal volgt de uitgerangeerde MMA-vechter Cole Young. Hij raakt betrokken bij de decennialange bovennatuurlijke oorlog tussen twee lang geleden overleden ninja-clans. Young raakt vervolgens met verschillende anderen verwikkeld in een vechttoernooi dat georganiseerd wordt door Raiden. Onder hen bevinden zich onder anderen Jax en Sonya Blade, die een bijzondere band met Young delen in de vorm van mysterieuze moedervlekken.

Ludi Lin en Max Huang in de film 'Mortal Kombat'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
In de Hollywoodgeschiedenis zijn films gebaseerd op videogames gedoemd te mislukken. Toch proberen debuterend regisseur Simon McQuoid en zijn team het weer met een ouderwets potje knokken in bovennatuurlijke sferen. Mortal Kombat begint goed met veel drama en mooie sets. Ook de special effects en de CGI-animaties zijn overtuigend te noemen, hoewel het in enkele fragmenten wel erg goed te zien is dat de personages met behulp van de computer op het scherm zijn getoverd. Het verhaal is erg mager in deze popcornfilm waar het bloed, ijs en vuur je om de oren vliegen. Ook de dialogen zijn vaak geforceerd en de grappen (Forrest Gump?) niet altijd raak. Voor de echte fans en de nieuwe generatie een must-see. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Lewis Tan (Olympus Has Fallen) en Jessica McNamee (The Meg) is ook Tadanobu Asano (Mongol) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Simon McQuoid.

Vanaf 19 mei is de film Mortal Kombat te streamen op Pathé Thuis. Genre: Fantasie, Actie, Drama. Tijdsduur: 110 minuten. IMDb-score 6,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Mortal Kombat eert videogame met brute actie in vuur en ijzige kou of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier