Maandag in Op1: Nielson komt na jaar van stilte met nieuwe muziek

Maandag in Op1: Nielson komt na jaar van stilte met nieuwe muziek
De gasten van maandag 7 juni

Kijktip :

Van de populaire singer-songwriter Nielson, hebben we het afgelopen jaar weinig vernomen. Hij kreeg te maken met flinke emotionele tegenslagen en heeft dit een plekje moeten geven. De zanger is nu terug en komt na een jaar van stilte met nieuwe muziek. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 7 juni

  • Niels Littooij, ofwel ‘Nielson’, kennen we allemaal van grote hits als ‘IJskoud’, ‘Beauty & De Brains’ & ‘Sexy Als Ik Dans’, maar afgelopen jaar hoorden we even weinig van de singer-songwriter. Zijn wereld stond op z’n kop toen zijn goede vriend en neef Nathan plotseling overleed. Hij schreef het verdriet van zich af in zes liedjes, die vandaag gebundeld in een EP verschenen. Vanavond laat hij voor het eerst één van de nummers horen bij Op1, ‘Grijs.’
  • China is onderweg weer de grootste wereldmacht op aarde te worden. Mede de coronacrisis zorgde ervoor dat het Westen afhankelijker werd van Chinese technologie en spullen. China-deskundige Henk Schulte Nordholt schreef er een boek over: ‘Is China nog te stoppen?’. Vanavond schuift hij samen met filmmaker Ruben Terlou aan bij Op1 om uit te leggen hoe China zijn positie wist te verstevigen, terwijl het Westen wankelde onder de coronapandemie.
  • Iets meer dan een maand voordat het Olympisch vuur in Tokio eindelijk ontstoken wordt, verpulverde atlete Sifan Hassan het wereldrecord op de 10.000 meter. Bij de FBK Games in Hengelo haalde Hassan ruim tien seconden van de oude toptijd af. Vanavond bij Op1 vertelt Sifan Hassan over deze bijzondere prestatie en kijkt ze samen met sportmanager Jos Hermens vooruit op haar kansen tijdens de Spelen.
  • De FDA keurde vandaag een nieuw baanbrekend medicijn goed tegen Alzheimer. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Alzheimer-medicijn de ziekte echt kan remmen, in plaats van alleen tijdelijk de symptomen kan onderdrukken.Jetske van der Schaar is drager van het Alzheimer-gen en weet dat ze over vijftien jaar de eerste klachten kan verwachten. Ze doet tegenwoordig ook zelf wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Zal dit nieuwe medicijn voor haar hét verschil kunnen maken? Ze vertelt er vanavond samen met neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum, Philip Scheltens alles over.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 7 juni gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Nielson komt na jaar van stilte met nieuwe muziek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV