De Vooravond kiest uit het niets voor nieuwe presentatoren: Sophie Hilbrand en Khalid Kasem

De Vooravond kiest uit het niets voor nieuwe presentatoren: Sophie Hilbrand en Khalid Kasem
Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten het veld ruimen

Nieuws :

Opvallend nieuws uit Hilversum. Omroep BNNVARA heeft ervoor gekozen om Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond af te halen, de talkshow die iedere werkdag om 19.00 uur te zien is op NPO 1. Hun plaats wordt ingenomen door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, de advocaat die bekend werd door De slimste mens en als advocaat van de familie van Abdelhak Nouri.

Urgentie
In een verklaring laat BNNVARA bij monde van Directeur Content Gert-Jan Hox weten dat het programma "de urgentie mist die we zoeken". Hij geeft toe dat Ekiz en Klamer vorig jaar zomer in het diepe werden gegooid door de omroep en dat ze elkaar als presentatieduo goed aanvulden, maar blijkbaar zijn ze bij BNNVARA niet helemaal tevreden. Wellicht is de duowerking de omroep een doorn in het oog, want Hilbrand en Kasem gaan elkaar afwisselen in plaats van samen presenteren.

Gepikeerd
Presentator Renze Klamer heeft als eerste een reactie gegeven via Twitter. Daaruit blijkt dat hij behoorlijk gepikeerd is over de gang van zaken; volgens hem vroeg de omroep de presentatoren juist om in het volgende seizoen (vanaf maandag 30 augustus) op zoek te gaan naar meer entertainment - weg van de urgentie die ze blijkbaar zoeken, dus. "Ik sta perplex. [...] Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen," aldus Klamer op social media. Fidan Ekiz reageert alleen met een foto.

Bekijk de reacties van Fidan Ekiz en Renze Klamer hieronder. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De Vooravond kiest uit het niets voor nieuwe presentatoren: Sophie Hilbrand en Khalid Kasem of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier