Vanavond op tv: Turkije - Italië (EK voetbal), dramaserie Tell Me Who I Am

Vanavond op tv: Turkije - Italië (EK voetbal), dramaserie Tell Me Who I Am
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 11 juni

Kijktip :

Vanavond gaat het EK voetbal dan eindelijk van start. De openingswedstrijd is meteen interessant: Turkije - Italië. Verder onder meer de dramaserie Tell Me Who I Am op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 11 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: NOS Studio Europa

NPO 1
19:00 uur

In de EK-talkshow Studio Europa bespreken presentatoren Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut elke avond al het EK-nieuws en bespreken ze de wedstrijden met gasten. Vanavond is de aftrap om 19:00 uur. Daarna zijn de uitzendingen om 20:25 uur (voorbeschouwing wedstrijd) en rond 23:00 uur. In een buitenstudio in Hilversum, mét publiek, kijken Sjoerd en Henry de wedstrijden met dagelijks twee analisten en een extra gast.


De Oranjezomer: nu ook vroeg op tv

SBS 6
20:00 uur

Na de aftrap donderdagavond laat start deze vrijdag vlak voor de openingswedstrijd van het EK ook de vroege editie van De Oranjezomer met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De afleveringen zijn elke avond om 20:00 én 22:55 uur op SBS6. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal vormt Slot Zeist het decor. Hélène Hendriks volgt het Nederlands elftal op de voet.


Start: Reizen Waes Europa

NPO 3
20:20 uur

Vanaf vanavond herhaalt NPO 3 het seizoen van Reizen Waes waarin Tom Waes binnen Europa verrassende reizen maakt. In de eerste aflevering gaat Tom naar Spanje. In het westen, waar toeristen niet zo snel komen, ontdekt hij een Spanje waar de meesten van ons nauwelijks iets van weten: een leeggelopen en wat achtergestelde streek met nog ongewone gebruiken.


Live: Turkije - Italië (EK voetbal)

NPO 1
20:30 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de openingswedstrijd van het EK voetbal: Turkije - Italië vanuit het Stadio Olimpico in de Italiaanse hoofdstad Rome. Met commentaar van Jeroen Grueter. Nederlander Danny Makkelie is de scheidsrechter bij Italië - Turkije. Hij maakt zijn debuut op een eindtoernooi, terwijl met Björn Kuipers ook een ervaren Nederlandse scheidsrechter in actie komt dit toernooi.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 op Gids.tv.


Oorlogsfilm: Full Metal Jacket

Veronica
20:30 uur

Vanavond is de gruwelijke, maar briljante oorlogsfilm Full Metal Jacket van Stanley Kubrick te zien op Veronica.Het eerste deel van de film volgt een groep militairen die door sergeant Hartman op onmenselijke wijze klaargestoomd worden voor de Vietnamoorlog. Het tweede deel van de film laat zien hoe een van deze militairen, Joker, de oorlog verslaat als verslaggever tijdens het Tet-offensief.


Nieuw: Tell Me Who I Am

NPO 2
22:20 uur

Vanaf vanavond is de Spaanse dramaserie Tell Me Who I Am (originele titel: Dime quién soy) elke vrijdag vanaf 22:20 uur met dubbele afleveringen te zien op NPO 2. We volgen Amelia, de sociaal bewogen dochter van een Spaanse industrieel. Als het bedrijf van haar vader failliet dreigt te gaan, besluit ze het aanzoek van haar rijke vriend te accepteren. Aan de vooravond van de Spaanse Burgeroorlog valt ze in handen van een spionagenetwerk.


Nieuw: Detective HIP

NPO 3
22:20 uur

Vanaf vanavond zendt NPO 3 de komische Franse serie Detective HIP uit. De serie gaat over de hoogbegaafde Morgane Alvaro die al jaren als schoonmaakster op een politiebureau in Lille werkt. Onbedoeld raakt ze betrokken bij het onderzoek naar de moord op Antoine Levasseur, die in zijn woning om het leven is gebracht. Rechercheur Adam Karadec heeft zo zijn vermoedens, maar kan die niet onderbouwen met bewijs.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV