Vanavond op tv: eerste wedstrijd België op het EK, De Van Rossems zijn in Utrecht

Vanavond op tv: eerste wedstrijd België op het EK, De Van Rossems zijn in Utrecht
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 juni

Kijktip :

België speelt vanavond de eerste wedstrijd op het EK Voetal 2021 tegen Rusland. De wedstrijd begint om 21.00 uur. Als je niet van voetbal houdt, zit je goed op NPO2. De Van Rossems, die ook niet van voetbal houden, bezoeken Utrecht in de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems. Hieronder lees je de de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 12 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Helden Van Hier - De Spoedafdeling

RTL 5
20:00 uur

In het realityprogramma Helden Van Hier: De Spoedafdeling worden de artsen, verplegers en het ambulancepersoneel van de spoeddienst van het Belgische ziekenhuis ZNA Stuivenberg gevolgd. De komende zaterdagen zijn er vier afleveringen per avond vanaf 20:00 uur op RTL 5. Dit ziekenhuis in het hart van Antwerpen heeft een van de drukste spoedafdelingen van heel België. 24 uur per dag houdt de spoeddienst zich klaar om uit te rijden met zwaailicht en sirene.


Hier zijn de Van Rossems: Utrecht

NPO 2
20:40 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hier zijn de Van Rossems bekijken Maarten, Vincent en Sis van Rossem de stad Utrecht. Utrecht is een stad met veel schoonheid en af en toe een dissonant. Zo kan Maarten nog boos worden om de Neudeflat: "Een misdaad!" Ernaast ligt het oude postkantoor, een prachtgebouw. Op het Domplein doet Vincent verslag van een felle architectenstrijd en bij het monumentale Paushuize vertelt Maarten het tragische verhaal van de Utrechtse paus Adrianus. Een schilderij in Museum Catharijneconvent over de wellust prikkelt de zinnen, maar gelukkig weet Sis het academisch te duiden. Maarten sluit de serie af met een exposé over de wonderlijke geschiedenis van de Maliebaan - als hij tenminste niet gestoord wordt door knetterende motorfietsen.


Live: België - Rusland (EK voetbal)

NPO 1
20:50 uur

Vanaf 20:25 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van België - Rusland vanuit St. Petersburg in Rusland. België staat al bijna drie jaar bovenaan de FIFA-wereldranglijst, maar wist nog geen toernooi te winnen. De ploeg met veel ervaring wordt nu opnieuw tot de favorieten gerekend. Op het vorige EK was de kwartfinale voor België het eindstation na verlies tegen Wales. Ook Rusland ervoer toen de kracht van de Welshmen. Het werd 3-0 in de groepsfase. Verder dan één punt en uitschakeling na de pouleduels kwam Rusland niet. België en Rusland zitten in Groep B met Denemarken en Finland, die eerder op de zaterdagavond om 18:00 uur tegen elkaar spelen.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Nieuw: 5 Mistakes That Caught A Killer

RTL Z
21:33 uur

De documentaireserie 5 Mistakes That Caught A Killer volgt het politieonderzoek naar daders die denken de perfecte moord te hebben gepleegd, maar door hun eigen fouten tegen de lamp lopen. De afleveringen zijn deze avond tussen 21:30 en 00:30 uur en volgende week zaterdag tussen 22:30 en 00:30 uur te zien op RTL Z. Aan de hand van interviews met rechercheurs, forensisch specialisten en getuigen is te zien hoe het net zich stukje bij beetje rond de daders sluit.


Start: Ali B op volle toeren

NPO 3
22:05 uur

NPO 3 herhaalt de komende zaterdagen rond 22:00 uur het laatste seizoen van Ali B op volle toeren, van afgelopen najaar. Hiphop-artiesten werken samen met iconen uit de Nederlandse muziekindustrie. Ze maken nieuwe versies van de hits van de ander. Publiekslieveling Wolter Kroes en rapper en charmeur Poke bijten het spits af. En ze hebben meer gemeen dan op het eerste gezicht lijkt; ze houden allebei van het goede leven én van mooie vrouwen. Wolter nodigt de enthousiaste rapper uit voor een dagje varen op zijn boot en een prille vriendschap wordt geboren. En ook muzikaal is het feest, want Poke en Ali maken een remake van Wolters grootste hit Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen. Pokes nummer Lekker He wordt door Wolter in een nieuw jasje gestoken.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV