Mysterie, list en bedrog in tv-première Gone Girl

Mysterie, list en bedrog in tv-première Gone Girl
Wie vermoordde 'Amazing Amy'?

Kijktip :

Het is Oscarmaand op Net5. De gehele maand februari komen er Oscar-winnende en Oscar-genomineerde films voorbij, in aanloop naar de Academey Awards. Deze keer: Gone Girl, een mysterieus, spannend verhaal over de verdwijning van kindster Amy Dunne (Rosamund Pike) en de rol van haar man Nick Dunne (Ben Affleck).

David Fincher, bekend van grote films als Se7en, Fight Club en The Social Network, creëert met Gone Girl een psychologische thriller vol met slimme twists en onverwachte plotwendingen.

:[article:img](src:"rothman-gone-girl1.jpg" title:"Ben Affleck in Gone Girl. Bron: Newyorker")

Het verhaal draait om Amy Dunne, een vrouw die als inspiratie diende voor de kinderboeken van haar ouders, genaamd: 'Amazing Amy'. Haar man Nick Dunne komt er op hun vijfde huwelijksverjaardag achter dat Amy plotseling is verdwenen. Wat volgt is een op het oog simpel verhaal van een man die het een en ander verzweeg, vreemdging en zo al snel de verdachtmakingen op zich krijgt.

:[article:img](src:"return-to-sender-49-5020am-png-w-780.jpg" title:"Rosamund Pike speelt de vermiste Amy. Bron: Indiewire")

De mediastorm die ontstaat richt al zijn pijlen op Nick als hoofdverdachte van de verdwijning van Amy, waarvan inmiddels verwacht wordt dat ze dood is. Langzaam maar zeker trekt Fincher je dieper in zijn wereld en blijkt niet alles zomaar te kloppen. Welke rol speelde Amy zelf in haar verdwijning? Gone Girl laat je in verbazing achter en strooit met twists alsof het niets is.

De tv-première van Gone Girl is op zondag 4 februari om 20.00 uur op Net5. De Oscar-uitreiking is in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart vanaf 02.30 uur te zien, óók op Net5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV