Mooi romantisch drama Robin Hood: Prince of Thieves maandag te zien op Net5

Mooi romantisch drama Robin Hood: Prince of Thieves maandag te zien op Net5
De romance tussen Robin Hood en Lady Marian

Kijktip :

Robin Hood heeft zich al in veel verschillende gedaantes gepresenteerd op het witte doek en in 1991 was het de beurt aan Kevin Costner - op dat moment op het hoogtepunt van zijn roem dankzij Dances with Wolves, dat een jaar eerder verscheen. Het mooie romantische drama Robin Hood: Prince of Thieves is maandag te zien op Net5.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand van Net5 op Gids.tv.

Het verhaal
Koning Richard van Engeland leidt de kruisvaart om het Heilige Land van de Turken te bevrijden. Hij wordt vergezeld door de jonge edelmannen van zijn rijk, maar de meesten overleven het niet. Robin of Locksley heeft meer geluk - maar hij zit wel opgesloten in de gevangenis van Jeruzalem. Samen met Nasir, een krijgsheer, ontsnapt hij. Vier maanden later zijn ze terug in Engeland, waar Robins vader werd vermoord en van hun eigendom blijft niets meer over. Duistere complotten worden tegen de afwezige koning gespannen door de sheriff van Nottingham, zijn rechterhand Guy of Gisborne en prins John, de valse broer van koning Richard.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoewel er wel wat haken en ogen zitten aan Robin Hood: Prince of Thieves - de film is te lang en regisseur Kevin Reynolds weet soms niet of hij moet kiezen voor actie of romantiek - is het ontegenzeggelijk een vermakelijk staaltje Hollywoodwerk. De film was een gigantisch succes in de bioscopen, vooral dankzij de aantrekkingskracht van hoofdrolspeler Costner, en Reynolds kon beschikken over een uitstekende cast - met slechterik Alan Rickman als onbetwist hoogtepunt. Ook de muziek van Michael Kamen is prachtig.

Cast
Naast Kevin Costner (Hidden Figures) en Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) zijn ook Mary Elizabeth Mastrantonio (Scarface) en Christian Slater (True Romance) te zien in Robin Hood: Prince of Thieves. Deze film is geregisseerd door Kevin Reynolds.

Robin Hood: Prince of Thieves (1991) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op maandag 5 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, drama, romantiek. Speelduur: 143 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Mooi romantisch drama Robin Hood: Prince of Thieves maandag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV