Dinsdag bij Op1: Viroloog Anne Wensing over stijging coronabesmettingen

Dinsdag bij Op1: Viroloog Anne Wensing over stijging coronabesmettingen
De gasten van dinsdag 13 juli

Kijktip :

Het is alsof we twee korte weken van vrijheid hebben mogen proeven, om vervolgens weer vastgemaakt te worden aan de riem. De coronamaatregelen worden aan alle kanten (ook in de rest van Europa) weer aangescherpt. Onder andere Viroloog Anne Wensing vertelt over het enorme aantal besmettingen.

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - dinsdag 13 juli

  • Allergan-borstimplantaten hebben lymfeklierkanker veroorzaakt bij zeker 52 vrouwen in Nederland.Anniek de Ruijter – directeur Bureau Clara Wichmann – sleept de fabrikant nu namens, hen en de 60.000 andere Nederlandse vrouwen die met deze implantaten rondlopen, voor de rechter.Regina (58) is een van de vrouwen. Ze had borstkanker, kreeg daarna een implantaat en liep vervolgens lymfeklierkanker op. Ook YouTuber Dionne Slagter had de implantaten maar haalde ze er (hopelijk) op tijd uit. Over haar verhaal maakte ze de documentaire ‘Moordtieten’. Vanavond zijn de drie vrouwen te gast bij Op1.
  • Het is een innige wens van Peter R. de Vries om minimaal 1 miljoen euro op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Om deze wens in vervulling te laten gaan organiseren vriend en collega-misdaadjournalist Simon Vuyk en tv-programma Tijd voor Max een speciale live-uitzending om extra geld op te halen. Vanavond in Op1 onthult Vuyk of het bedrag van 1 miljoen euro daadwerkelijk is gehaald.
  • Wat een opening van de maatschappij en een prachtige zomer moest worden, resulteerde in een explosie van coronabesmettingen. Vandaag maakte het RIVM bekend dat het reproductiegetal tot boven de 2 is gestegen, zo hoog is het getal al ruim een jaar niet geweest. Vanavond bij Op1 legt onderzoeker Marino van Zelst uit waarom we dit hadden kunnen zien aankomen. Viroloog Anne Wensing vertelt over de enorme stijging van de besmettingen. Kamerlid Attje Kuiken wil dat de coronamaatregelen weer worden aangescherpt en Frank Oostdam van ANVR vertelt of we nog wel onbezorgd op vakantie kunnen.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 13 juli gepresenteerd door Tijs van den Brink en __Giovanca Ostiana __.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag bij Op1: Viroloog Anne Wensing over stijging coronabesmettingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier