Vanavond op tv: oorlogsdrama The Pianist, nieuw programma Kijken op gevoel

Vanavond op tv: oorlogsdrama The Pianist, nieuw programma Kijken op gevoel
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 14 juli

Kijktip :

Canvas trakteert de filmliefhebber deze zomer weer elke woensdag tot en met vrijdag op een topfilm en vanavond is The Pianist aan de beurt. Verder onder meer het nieuwe programma Kijken op gevoel. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 14 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Het beste van... Doe Maar

NPO 3
20:30 uur

Deze woensdagavond op NPO 3 staat in het teken van Doe Maar. De avond begint met de muziekspecial Het beste van... Doe Maar. Erik de Zwart, Annemieke Schollaardt, Francis van Broekhuizen, Anne-Marie Jung, Wolter Kroes en anderen delen hun beste herinneringen aan de muziek van de fantastische Nederpopband Doe Maar. We horen de geschiedenis van de band en zien hoe de hysterie rondom de band soms uit de hand liep.


Superheldenfilm: Spider-Man 2

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond superheldenfilm Spider-Man 2 te zien. Peter Parker heeft het moeilijk na twee jaar als Spider-Man de misdaad te hebben bestreden. Zijn bizarre dubbelleven heeft grote gevolgen gehad voor zijn studie, werk en privéleven. Daarom besluit hij zijn leven als superheld voorgoed op te geven. Maar de twijfel slaat toe als de samenleving ernstig wordt bedreigd door Doctor Octopus, een inktvisachtig wezen met mechanische tentakels. Keert Spider-Man terug om het gevaar af te wenden?


Terug: Spy in the Wild

NPO 1
20:35 uur

De BBC-natuurdocumentairereeks Spy in the Wild is terug met een nieuw seizoen waarin - bijna echt lijkende - robotdieren undercover gaan om dieren van dichtbij te filmen. Liefde, intelligentie, vriendschappen en ondeugend gedrag van bijzondere dieren worden op een unieke manier vastgelegd. De robotdieren begeven zich in de eerste aflevering onder de bijzondere dieren die in de tropen leven.


Docu: Doe Maar - Dit is alles

NPO 3
21:15 uur

De documentaire Doe Maar - dit is alles gaat over de roemruchte geschiedenis van de razend populaire popband Doe Maar. Omlijst door een schat aan archiefbeelden en uiteraard veel muziek vertellen Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks alles wat je over Doe Maar zou willen weten. De bandleden praten over hun muziek, de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid.


Oorlogsdrama: The Pianist

Canvas
21:20 uur

Canvas zendt vanavond het fantastische oorlogsdrama The Pianist uit. De film gaat over de Poolse pianist Wladyslaw Szpilman, die in Warschau te maken krijgt met de afschuwelijke gevolgen van de Duitse bezetting: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad.


Nieuw: Kijken op gevoel

NPO 2
22:10 uur

In het nieuwe programma Kijken op gevoel neemt kunsthistoricus Wieteke van Zeil de kijker mee op reis langs oude en nieuwe kunstwerken uit allerlei culturen. Op haar kenmerkende, associatieve en nieuwsgierige wijze laat Van Zeil zien hoe kunstenaars altijd al kunst maakten die onze emoties uitdrukken of oproepen. In iedere aflevering staat één emotie centraal.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: oorlogsdrama The Pianist, nieuw programma Kijken op gevoel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV