Onheilspellende science fiction-film Stalker zondag te zien op NPO 2

Onheilspellende science fiction-film Stalker zondag te zien op NPO 2
De eerste Zomergasten-film van 2021

Kijktip :

Zondag gaat een nieuw seizoen van Zomergasten van start en de avond wordt traditioneel afgesloten met een film naar keuze. Floris Alkemade kiest voor de onheilspellende science fiction-film Stalker, een meesterwerk van de Russische regisseur Andrei Tarkovsky.

Het verhaal
Stalker vertelt het verhaal van een schrijver en een wetenschapper die onder leiding van de gids Stalker een Verboden Zone betreden. Voortdurend bedreigd door zichtbare en onzichtbare gevaren proberen de drie mannen een in de zone gelegen mysterieuze kamer te bereiken. Deze bizarre kamer kan de innigste wensen en de vurigste verlangens in vervulling doen gaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De films van de Russische meester Tarkovsky zijn met niets anders te vergelijken. Filosofisch, onheilspellend en soms ronduit vreemd: dat is Stalker ook. Toch is het één van zijn meer toegankelijke werken, die een blik werpt op een dystopische toekomst. En de Zone in deze film bleek een angstaanjagende voorbode voor wat er zeven jaar later zou gebeuren in de Sovjet-Unie: de kernramp van Tsjernobyl. Ruim veertig jaar na de release is Stalker nog altijd van de eerste tot de laatste minuut fascinerend, ondanks het trage tempo.

Stalker (1979) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op zondag 18 juli om 23.30 uur te zien op NPO 2. Genre: drama, science fiction. Speelduur: 162 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Onheilspellende science fiction-film Stalker zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier