Ontroerende documentaire Voor jou wil ik zijn maandag te zien op NPO 2

Ontroerende documentaire Voor jou wil ik zijn maandag te zien op NPO 2
Mantelzorger Janine en haar verstandelijk beperkte broer

Kijktip :

Maandagavond (19 juli) is de ontroerende documentaire Voor jou wil ik zijn te zien op NPO 2. We volgen hierin mantelzorger Janine, één van de ruim vier miljoen Nederlanders die mantelzorg verlenen. Ze heeft een bijzondere band met haar verstandelijk beperkte broer. De coronapandemie zorgt voor een onverwachte verrassing.

Voor jou wil ik zijn gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Beslissingen
Janines broer Albert-Jan leeft in zijn eigen wereld en kan niet praten en daarom moet ze soms belangrijke beslissingen nemen, zonder precies te weten hoe haar broer erover denkt. Het maakt haar onzeker, want doet ze het wel goed genoeg? Janine is degene die meegaat naar zijn behandelingen. De ingrepen zijn het beste voor Albert-Jan, maar hij wordt er onrustig van. Ondertussen worstelt Janine zowel fysiek als mentaal met haar nieuwe rol.

Lieve zus
Ze probeert ondanks alles namelijk ook nog een lieve zus te blijven. Moedig en met de nodige humor slaan Janine en haar zusje Annette zich er doorheen. Maar als het coronavirus ook hier toeslaat en de woongroep van Albert-Jan wordt afgesloten voor de buitenwereld, wordt het haar te veel. Toch gaat het met de begeleiding van Albert-Jan verrassend goed tijdens de lockdown. Hoe hard heeft hij zijn zussen eigenlijk nodig?

De documentaire Voor jou wil ik zijn is op maandag 19 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Voor jou wil ik zijn terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende documentaire Voor jou wil ik zijn maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier