Overdonderende actiefilm True Lies dinsdag te zien op Veronica

Overdonderende actiefilm True Lies dinsdag te zien op Veronica
Spektakelstuk met Arnold Schwarzenegger

Kijktip :

Bij het werk van regisseur James Cameron weten we inmiddels wat we kunnen verwachten: groot, groter, grootst. True Lies lijkt in eerste instantie een wat kleiner filmpje uit zijn oeuvre - tot je weet dat deze film 'gewoon' meer dan honderd miljoen kostte en een veelvoud daarvan opbracht. True Lies is dinsdag te zien op Veronica.

Het verhaal
Overdag is Harry Tasker een geheim agent die feilloos alle spionagetechnieken beheerst, 's avonds is hij een nette huisman. Zijn vrouw Helen weet niets van de levensgevaarlijke acties van haar man. In haar ogen is hij een eerlijke, maar bijzonder saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien lange jaren met hem getrouwd te zijn, krijgt Helen genoeg van haar gewone leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de serieuze actiefilms The Terminator (1984), Aliens (1986), The Abyss (1989) en Terminator 2: Judgment Day (1991) besloot James Cameron eens ongegeneerd lol te trappen met True Lies. Naast een hele hoop spektakel en indrukwekkende stunts zit deze film namelijk ook boordevol humor. Het is een gevolg van het vermakelijke script, waarin man en vrouw een soort kat-en-muisspel spelen. Bovendien bevat True Lies misschien wel het beste acteerwerk van Arnold Schwarzenegger - hoewel dat niet zo veel wil zeggen.

Cast
Naast Arnold Schwarzenegger (Total Recall) en Jamie Lee Curtis (Knives Out) zijn ook Tom Arnold (Nine Months) en Tia Carrere (Wayne's World) te zien in True Lies. Deze film is geregisseerd door James Cameron (Avatar).

True Lies (1994) wordt beoordeeld met een 7,2 en is op dinsdag 20 juli om 23.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy, thriller. Speelduur: 141 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Overdonderende actiefilm True Lies dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier