Romantische klassieker Dirty Dancing donderdag op Net5 in Vintage Love-maand

Romantische klassieker Dirty Dancing donderdag op Net5 in Vintage Love-maand
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

In de Vintage Love-maand van Net5 staat donderdag de onvermijdelijke klassieker Dirty Dancing op het programma. Het is misschien wel hét romantische drama van de jaren tachtig en tot op de dag van vandaag mateloos populair. Je kunt Dirty Dancing streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
Het is zomer 1963. De familie Houseman heeft een bungalow gehuurd in de bergen. Voor vader, een arts, is het de eerste vakantie in lange tijd en dus de ideale gelegenheid om te relaxen met zijn vrouw en dochters Lisa en Baby. De brave Baby ontdekt al snel dat er in de late uurtjes flink plezier wordt gemaakt door de animatoren van de club. Ze is gefascineerd door de zeer aparte en vooral sensuele dansstijl van al die jonge mensen en kijkt met grote ogen naar Johnny en Penny, de onbetwiste sterren van het gezelschap. Baby voelt zich vooral sterk aangetrokken tot de stoere en elegante Johnny.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoewel het verhaal van Dirty Dancing nogal clichématig is, heeft de film toch de status van klassieker bereikt. Het is vooral te danken aan enkele iconische scènes, beroemde oneliners ("Nobody puts Baby in a corner") en wereldberoemde muziek. Vooral het duet "(I've Had) The Time of My Life" van Bill Medley en Jennifer Warnes en "Hungry Eyes" van Eric Carmen groeiden uit tot grote hits. De chemie tussen de hoofdrolspelers spat van het scherm en daarom is het des te opvallender dat Jennifer Grey en Patrick Swayze elkaar in werkelijkheid een stuk minder aardig vonden...

Cast
Naast Jennifer Grey (Ferris Bueller's Day Off) en Patrick Swayze (Point Break) zijn ook Cynthia Rhodes (Flashdance) en Jerry Orbach (Beauty and the Beast) te zien in Dirty Dancing. Deze film is geregisseerd door Emile Ardolino (Sister Act).

Dirty Dancing (1987) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op donderdag 22 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Romantische klassieker Dirty Dancing donderdag op Net5 in Vintage Love-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV