Legendarisch filmdrama Network vrijdag 30 juli te zien op Canvas

Legendarisch filmdrama Network vrijdag 30 juli te zien op Canvas
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

In zijn lange carrière heeft regisseur Sidney Lumet vele prachtige films gemaakt, maar Network behoort zonder twijfel tot zijn allerbeste werk. Dit legendarische drama nam op onnavolgbare wijze de Amerikaanse tv-wereld op de hak. De film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Network streamen via iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De ouder wordende nieuwslezer Howard Beale van UBS wordt wegens tegenvallende kijkcijfers ontslagen. Hij reageert hierop door live op tv te verklaren on-air zelfmoord te zullen plegen. Hierdoor wordt Beale een grote tv-bekendheid, iets dat de met problemen kampende zender wel kan gebruiken. Hij krijgt zijn eigen show waar hij elke week z'n mening over van alles en nog wat mag geven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Tegenwoordig wordt er steeds meer gestreamd en steeds minder lineaire tv gekeken, maar in de jaren zeventig was het medium juist op zijn hoogtepunt. Deze inktzwarte satire legde haarfijn bloot hoe tv-bonzen alles over hadden voor goede kijkcijfers, zonder de mentale en fysieke gesteldheid van hun sterren in acht te nemen. Regisseur Lumet brengt het geheel onberispelijk in beeld en kon bij de verfilming van het sublieme scenario van Paddy Chayefsky beschikken over een fenomenale cast.

Cast
Naast Faye Dunaway (Chinatown) en William Holden (The Wild Bunch) zijn ook Peter Finch (The Nun's Story), Robert Duvall (The Godfather) en Ned Beatty (Deliverance te zien in Network. Deze film is geregisseerd door Sidney Lumet (12 Angry Men).

Network (1976) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 30 juli om 21.15 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 121 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV