Vrijdag bij Op1: Bas Tietema over Nederlands succes op Olympische Spelen

Vrijdag bij Op1: Bas Tietema over Nederlands succes op Olympische Spelen
De gasten van vrijdag 30 juli

Kijktip :

Nederland gaat lekker op de Olympische Spelen en pakt de ene na de andere medaille. Wielerfanaat Bas Tietema voorspelt hoeveel we er nog kunnen verwachten. Ook de volgende gasten schuiven vanavond aan.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten bij Op1 van vrijdag 30 juli

  • Na een stroeve start is het tij helemaal gekeerd voor TeamNL op de Olympische Spelen. Afgelopen nacht snelde BMX’er Niek Kimmann, ondanks een scheurtje in zijn knieschijf alweer naar de derde gouden medaille voor Nederland en daarmee staat het totaal nu op 15 medailles. Komt er nog meer succes aan? We bespreken het vanavond met wielerfanaat Bas Tietema, maker van Tour de Tietema en drijvende kracht achter het winnaarsfilmpje dat viral ging vandaag. Daarnaast Ellen van Langen en sportjournalist Suse van Kleef.
  • Tien jaar lag het album ‘Welcome 2 America’ in een kluis, omdat Prince op het laatste moment toch niet helemaal tevreden bleek. Vandaag is die kluis dan toch geopend en is de ‘verloren plaat’ van His Royal Badness voor iedereen te beluisteren. Popjournalist Ad Visser en radio-dj bij Sublime Angelique Houtveen zijn groot bewonderaars en kunnen de uitbreiding van zijn al rijke oeuvre wel waarderen.
  • Afgelopen week overleed oprichter van Stichting Ambulance Wens, Kees Veldboer. Hij vervulde vele laatste wensen met de stichting die hij bedacht toen hij zelf werkzaam was als ambulancebroeder. Hij was een held van Frans Bauer en die hielp hem graag met het vervullen van laatste wensen. Vanavond bij Op1 brengt hij samen met nabestaande Eva een eerbetoon aan Kees en zijn stichting.
  • Vorige week kwam op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca de 27-jarige Carlo door mishandeling om het leven. Een paar dagen later werd besloten dat de Spaanse autoriteiten de zaak overhevelen aan Nederland. Ondertussen cirkelen op het internet de namen van negen mogelijke verdachten, het OM noemt het afkeurend een digitale heksenjacht. Hoofdofficier van justitie Midden-Nederland Rutger Jeuken reageert vanavond in Op1 en vertelt hoe het nu verder gaat.

Vanavond presenteren Margje Fikse en Kefah Allush Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag bij Op1: Bas Tietema over Nederlands succes op Olympische Spelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier