Nieuw programma Cornwall Air 999 vanaf woensdag te zien op Discovery

Nieuw programma Cornwall Air 999 vanaf woensdag te zien op Discovery
Een kijkje in de traumahelikopter

Kijktip :

Vanaf woensdag 4 augustus is op Discovery het nieuwe realityprogramma Cornwall Air 999 te zien. Hierin volgen we de heldhaftige ziekenbroeders en -zusters van de traumahelikopters van de Cornwall Air Ambulance. Het afgelegen district Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, is namelijk lastig te bereiken met een gewone ambulance.

650 kilometer
En dus zijn mensen in nood aangewezen op de traumahelikopter, die een kustlijn van 650 kilometer bestrijkt. Een hele zomer lang vliegen we mee met het heldhaftige personeel van de helikopters, die negentien uur per etmaal paraat staan voor anderen. Met name in de zomer is de nood hoog, omdat er veel toeristen zijn die genieten van de stranden of het weidse landschap met zijn kronkelige wegen.

Motorrijder en surfplank
Zo krijgen paramedici Martin en Pete te maken met een ongeval met een motorrijder, die mogelijk haar bekken heeft gebroken. Hun collega's Mick en Tom haasten zich naar een badgast die een klap tegen zijn hoofd heeft gehad van een surfplank. Hoewel de traumahelikopter razendsnel is, blijft het altijd een race tegen de klok om op tijd te komen. Elke seconde telt.

Het nieuwe programma Cornwall Air 999 is vanaf woensdag 4 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien op Discovery. Lees hier op welk kanaal Discovery te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Cornwall Air 999 vanaf woensdag te zien op Discovery of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier