Vanavond op tv: Op de gevoelige plaat & Chelsea - Villarreal (UEFA Super Cup)

Vanavond op tv: Op de gevoelige plaat & Chelsea - Villarreal (UEFA Super Cup)
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 augustus

Kijktip :

William Rutten gaat vanaf vanavond op SBS6 door zijn persoonlijke fotoarchief met BN'ers en dat levert bijzondere gesprekken op. Voetballiefhebbers kunnen genieten van UEFA Super Cup-wedstrijd Chelsea - Villarreal op RTL7 en Spy in the Wild, te zien op NPO1, bezoekt de Galapagoseilanden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Chelsea - Villarreal (UEFA Super Cup)

RTL 7
20:25 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21:00 uur live verslag van de Europese Super Cup-wedstrijd Chelsea - Villarreal.

Winnaars
Traditioneel begint het nieuwe voetbalseizoen met de wedstrijd tussen de winnaars van de UEFA Champions League en UEFA Europa League.

Strafschoppen
Afgelopen seizoen won Chelsea de Champions League door in de finale met 1-0 te winnen van Manchester City. Villarreal veroverde de Europa League door de Manchester United na strafschoppen (11-10) te verslaan.

Windsor Park
De UEFA Super Cup wordt gespeeld in Windsor Park in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. RTL 7 doet het hele seizoen verslag van alle Champions League-wedstrijden.


Spy in the Wild: eilanden

NPO 1
20:35 uur

Deze week verkennen de robotdieren in de natuurdocumentaireserie Spy in the Wild de eilanden in de zuidelijke zeeën.

Zonnebaden
Op de Galapagoseilanden gaat robotleguaan met zeeleguanen zonnebaden op eeuwenoude lava. Vervolgens duikt hij van een klif in zee.

Snot
Lavacamera legt vrouwtjes vast die om het beste plekje voor hun nest vechten. Robotleguaan ziet hoe ze snot spuiten, een grappig gezicht. Dat doen ze om zeezout af te voeren.


Blokhuis Extra: hiphop en slagwerk

NPO 3
21:10 uur

In de Jaren 80-serie van Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis deze week in de geschiedenis van hiphop en slagwerk.

Rappers Delight
Het begin van de hiphop komt aan bod via de Sugar Hill Gang en hun Rappers Delight (nummer 1 in ons land in 1980) en Rap O Clap O van Joe Bataan.

Ontroerend
Ook is er een ontroerende reportage rond Baby Love die in 1983 op haar vijftiende de wereldhit (Hey you) The Rock Steady Crew rapte.

Drumcomputer
Leo staat verder stil bij de Roland TR-808, één van de eerste programmeerbare drumcomputers begin jaren 80 die zo belangrijk voor de hiphop van de jaren 80 zou worden.


Dramafilm: There will be blood

Canvas
21:17 uur

Daniel Day-Lewis heeft een fantastische reputatie als het gaat om zijn acteerprestaties, maar de rol van Daniel Plainview is hem misschien wel het meest op zijn lijf geschreven. De historische dramafilm There Will Be Blood is woensdag te zien op Canvas.

Het verhaal
Wanneer Daniel Plainview begin 1900 een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit dorre stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaat Plainview zijn slag.


Nieuw: Op de gevoelige plaat

SBS 6
21:25 uur

In het driedelige programma Op de gevoelige plaat gaat fotograaf William Rutten op basis van foto's in gesprek met Wendy van Dijk, Marco Borsato en Gerard Joling. Elke woensdag om 21:30 uur op SBS6.

Openhartig
Kijkend naar oude en recente foto's halen ze samen herinneringen op, wat zorgt voor openhartige en emotionele gesprekken. Zo is Marco Borsato het diept geraakt wanneer hij een foto onder ogen krijgt van een bijzonder ingrijpend moment uit zijn leven. Maar de zanger vertelt ook over zijn grootste fout ooit, de scheiding van de liefde van zijn leven, Leontine.

Matje
Ook Wendy van Dijk komt lang in de fotostudio. Zij vertelt waarom ze als beginnend presentatrice op het matje geroepen werd. Maar ze bekent ook dat ze eigenlijk heel andere dromen had en vertrouwt William toe deze eigenlijk stiekem nog wel waar te willen maken.

Fan
Gerard Joling is diep onder de indruk als hij oog in oog staat met... een veel jongere versie van zichzelf. Ook praat de zanger over zijn grootste fan, moeder Janny, die de laatste tijd wat kwakkelt met haar gezondheid.


Docu: Eric de Vroedt - Terwijl het liefde was

NPO 2
22:55 uur

Documentaire over artistiek leider van het Nationale Theater Eric de Vroedt. Hij schrijft en regisseert een voorstelling over zijn eigen moeder Winnie, die in 2020 overleed.

Familieverhaal
Dit stuk, getiteld De eeuw van mijn moeder, is een familieverhaal over de migratie van Nederlands-Indië naar Nederland.

Afscheid
Het is De Vroedts manier om de relatie met zijn moeder onder de loep te nemen en om nog geen afscheid van haar te hoeven nemen: "Op het toneel kan ik haar laten leven, maar als het doek valt, als het stuk helemaal klaar is, dan is ze echt dood."Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Op de gevoelige plaat & Chelsea - Villarreal (UEFA Super Cup) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV