Zaterdag op tv: nieuw seizoen Ik Geloof in Mij en documentaire Whitney

Zaterdag op tv: nieuw seizoen Ik Geloof in Mij en documentaire Whitney
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 augustus

Kijktip :

Goed nieuws voor de fans van Ik Geloof in Mij. Vanavond begint het nieuwe seizoen op SBS6. En het is niet zomaar een seizoen: de zangers proberen met hun nieuwe singles de Costa Del Sol te veroveren. Ook te zien: de documentaire Whitney, een intiem portret van de overleden zangeres. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Een huis vol

NPO 1
19:05 uur

In een nieuw seizoen van Een Huis Vol zijn de kleine en grote uitdagingen in het leven van grote gezinnen weer twee weken lang (na deze start op zaterdag) elke werkdag om 19:00 uur te volgen op NPO 1. Het zomerseizoen van Een huis vol begint met een nieuw gezin. Met zijn negenen woont de familie Cudogham in hartje Amsterdam met uitzicht op het IJ. Verder komt de komst van het negende kindje bij de familie Jelies al dichterbij. Vandaag start de interne verhuizing. De slaapkamer van Johan en Janneke verhuist naar de speelkamer en ook bij de kinderen wordt er onderling gewisseld. Over de grens in Duitsland woont de familie Buddenbruck. Er is wederom sprake van gezinsuitbreiding. Naast al die kinderen zijn er nu twee trouwe viervoeters bij gekomen. Ook zijn zowel Thaila als Xavieé, dankzij de sportruimte in de kelder, een hele metamorfose doorgegaan.


Actiefilm: The Karate Kid

RTL 7
19:59 uur

De tiener Daniel LaRusso krijgt verkering met de mooie Ali, maar daarmee haalt hij de woede van haar ex, Johnny, op zijn hals. Johnny blinkt uit in karate en Daniel krijgt het zwaar te verduren. Als Daniel in elkaar wordt geslagen, grijpt karate-expert Miyagi in. Hij besluit Daniel deze vechtkunst te leren. Daniel komt erachter dat karate veel meer is dan fysieke vaardigheden.


Hollandse Zaken: verdachte burger

NPO 2
20:40 uur

In de laatste aflevering van Hollandse Zaken een reportage over de tienduizenden Nederlanders die de afgelopen jaren de dupe werden van systematisch wantrouwen door de overheid. Ze kregen zonder dat ze het wisten een 'vinkje' achter hun naam. Ze waren potentiële fraudeurs, verdachte burgers. Waar komt het systematische wantrouwen van de overheid vandaan? Na de val van het kabinet door de toeslagenaffaire volgde de belofte dat het allemaal anders zou worden. De 'menselijke maat' zou terugkeren. Maar zal die menselijke maat écht de plaats innemen van de digitale fraudejacht?


Beste Zangers: duetten uit 2019

NPO 1
21:25 uur

In deze herhaling van Beste Zangers zingen de deelnemers van het seizoen uit 2019 duetten met elkaar. Elke zanger mag een duet naar keuze zingen met iemand van de bank. Dit resulteert in zeven prachtige duetten. Zo zingen Rolf Sanchez en Samantha Steenwijk het prachtige duet No me Ames. En het gaat letterlijk spoken op het Spaanse eiland als Henk Poort afsluit met Floor Jansen met Phantom of the Opera.


Cabaret: Roué Verveer - Op Het Laatste Moment

RTL 4
21:48 uur

Registratie van de theatershow Op Het Laatste Moment uit 2017 waarin cabaretier Roué Verveer op originele en grappige wijze een eigen kijk geeft op gebeurtenissen in zijn leven. Op Het Laatste Moment was de zevende avondvullende show van Roué Verveer en is weer precies wat je van hem verwacht: een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen, slimme improvisaties en zelfspot. Wat Verveer vooraf aan de bezoekers kon meegeven was slechts: "Waar het over zal gaan, weet ik nog niet. Gelukkig worden de beste beslissingen genomen op het laatste moment. Maar één ding is zeker: u zult, zoals gewoonlijk, met buikpijn van het lachen de zaal verlaten. Dat voel je al vanaf het eerste moment."


Nieuw: Ik Geloof in Mij, de Costa del Sol Tour

SBS 6
21:55 uur

Ik Geloof in Mij is terug met een nieuw seizoen. Dit keer gaan de artiesten die volop vertrouwen in zichzelf hebben voor het eerst op een buitenlandse tournee. Dat avontuur is elke zaterdag om 22:00 uur te zien op SBS6. Onder anderen Rutger van Barneveld, Wally McKey en natuurlijk René le Blanc proberen met hun gloednieuwe singles de Costa del Sol te veroveren. Ze geloven zelf heilig dat Nederlandse toeristen ze zullen herkenen en ze de clubs volkrijgen. In de eerste aflevering zijn tourmanager Ron en assistent Saïd druk bezig met de voorbereiding van de reis naar Spanje. Tussendoor heeft René le Blanc nog een optreden bij het Sterren Muziekfeest. Rutger neemt vlak voor de reis nog een spray-tan zodat hij straks gekleurd en zelfverzekerd over de Spaanse boulevard kan flaneren.


Docu: Whitney

NPO 3
22:05 uur

Een intiem portret over Whitney Houston met openhartige interviews met familie en intimi, archiefmateriaal en veelzeggende familiefilmpjes. Whitney Houston brak meer records in de muziekindustrie dan welke zangeres dan ook. Ze verkocht wereldwijd ruim 200 miljoen albums, was de enige artiest met zeven achtereenvolgende nummer 1-hits in de Amerikaanse hitlijsten en maakte succesvolle uitstapjes naar het witte doek in onder andere de kaskraker The Bodyguard. Zo uitzonderlijk als haar talent ook was, zo roemloos ging haar carrière ten onder aan wispelturig gedrag, schandalen en drugsgebruik, eindigend met haar tragische dood op 48-jarige leeftijd. De openhartige interviews met familie en intimi, het fijne archiefmateriaal en de veelzeggende familiefilmpjes, maken van de documentaire Whitney een intiem en ontroerend portret dat verder gaat dan verhalen die we kennen uit de roddelbladen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV