Fascinerende documentaire Ziek gespierd donderdag te zien op NPO 3

Fascinerende documentaire Ziek gespierd donderdag te zien op NPO 3
Streven naar het ideale lichaam

Kijktip :

Niet alleen vrouwen, ook mannen krijgen in toenemende mate te maken met een schoonheidsideaal. Vooral Instagram is hier debet aan. De fascinerende NRC-documentaire Ziek gespierd onderzoekt het streven naar het ideale mannenlichaam.

Ziek gespierd gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Fitboys
Instagram-bezoekers worden overspoeld door fitboys met sixpacks, die de nieuwe norm lijken te zijn. De afgetrainde mannen hebben invloed op de gebruikers, want steeds meer jongens willen ook zo'n lichaam. Waar sommigen hun doel bereiken, pakt het niet voor iedereen even goed uit. In Ziek gespierd volgen we de 23-jarige Jorjen Neumann.

Anorexia
Jorjen probeerde in zijn puberteit door veel sporten en gezond eten een sixpack te ontwikkelen, maar dat ging helemaal mis. Inmiddels is hij al zeven jaar bezig met zijn herstel nadat er anorexia bij hem werd gediagnosticeerd. Jorjen vertelt hier zelf over: "Op social media zie je zulke gespierde, afgetrainde mannen. Alles daaronder was voor mij niet goed genoeg."

De documentaire Ziek gespierd is donderdag 26 augustus om 20.55 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Ziek gespierd terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Ziek gespierd donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV