Slotaflevering CHANSONS! vrijdag te zien op NPO 1: bezoek aan Père-Lachaise

Slotaflevering CHANSONS! vrijdag te zien op NPO 1: bezoek aan Père-Lachaise
Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk sluiten hun vierluik af

Kijktip :

Vrijdagavond (8 oktober) staat de laatste aflevering van het veelgeprezen vierluik CHANSONS! op het programma. Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk sluiten hun muzikale reis door Parijs af met het thema 'Mélancholie' en een bezoek aan de wereldberoemde begraafplaats Père-Lachaise.

CHANSONS! gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Elke grafsteen
Rob leidt Matthijs rond over de beroemde Parijse begraafplaats, waar Rob in de periode die hij in Parijs woonde duizenden uren heeft doorgebracht. De zanger van Snollebollekes kent elke grafsteen en weet overal een verhaal bij te vertellen. Er liggen dan ook tal van beroemdheden begraven, van de Franse chansonniers Gilbert Bécaud, Yves Montand en Édith Piaf tot internationale sterren als Maria Callas en Jim Morrison.

Charles Dumont
Uiteraard gaat de aandacht van Rob en Matthijs vooral uit naar de Franse sterren van weleer. Verder staat er een ontmoeting met de inmiddels 92-jarige schrijver van de klassieker 'Non je ne regrette rien' op het programma, de chanson die door Piaf onsterfelijk werd. Deze Charles Dumont vertelt ze meer over dit legendarische lied én speelt het zelfs voor zijn Nederlandse gasten achter zijn vleugel.

De slotaflevering van CHANSONS! is vrijdag 8 oktober om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van CHANSONS! terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV