Prachtige muziekdocumentaire The Who - Sell Out donderdag te zien op Canvas

Prachtige muziekdocumentaire The Who - Sell Out donderdag te zien op Canvas
Terugblik op legendarisch album van Britse rockband

Kijktip :

De Britse band The Who is één van de grootste en populairste rockbands aller tijden, maar veel mensen vergeten dat het voor hen een stuk lastiger was om de Verenigde Staten te veroveren dan voor tijdgenoten The Beatles en The Rolling Stones. In de muziekdocumentaire The Who - Sell Out gaan we terug naar het jaar 1967.

'My Generation'
In 1965 brak The Who door in Groot-Brittannië met de grote hit 'My Generation', dat 56 jaar na dato nog altijd geldt als één van de belangrijkste strijdkreten van de jaren zestig. Ze waren meteen mateloos populair in eigen land, maar in Amerika ging dat een stuk moeilijker. Ook de eerste twee albums van The Who, The Who Sings My Generation (1965) en Happy Jack (1966), sloegen overzees maar matig aan.

Unieke combinatie
Dat hoopte de band te veranderen met The Who Sell Out, het conceptalbum uit 1967 dat een unieke combinatie van muziekverleden en muziektoekomst was. Het was - tot dan toe - het populairste album van de band. De documentaire werpt aan de hand van muziekfragmenten en exclusieve interviews een blik op het unieke concept van de plaat: de piratenzender. Het album klinkt nog altijd even levendig als in 1967.

De muziekdocumentaire The Who - Sell Out is donderdag 14 oktober om 22.55 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocumentaire The Who - Sell Out donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV