Fascinerende documentaire Echo - theater in de tbs dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Echo - theater in de tbs dinsdag te zien op NPO 2
Uniek inkijkje in leven van tbs'er

Kijktip :

Dinsdagavond (19 oktober) zendt NPO 2 de fascinerende documentaire Echo - theater in de tbs uit. Filmmaker Ingrid Kamerling kreeg voor deze docu unieke toegang tot de relatie van een tbs-patiënt en zijn hulpverlener.

Echo - theater in de tbs gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Kliniek
Kamerling onderzoekt de relatie aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus, een theaterstuk dat tbs'ers en begeleiders opvoeren buiten de kliniek. De filmmaker heeft zelf ervaring in de GGZ en won daardoor het vertrouwen van patiënt en hulpverlener. Dat stelde haar in staat om ze drie jaar lang te volgen in de Van der Hoeven Kliniek.

Boekje open
Het zijn echter niet alleen de tbs'ers die worden gevolgd: ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden. Een intieme film is het resultaat van de inspanningen van Kamerling, die laat zien dat het lijntje tussen behandelaar en tbs'er soms maar flinterdun is. Wie heeft wie eigenlijk harder nodig? En schuilt het 'beest' niet in ieder mens?

De documentaire Echo - theater in de tbs is dinsdag 19 oktober om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Echo - theater in de tbs terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Echo - theater in de tbs dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV