Briljante comedy The Big Short met sterrencast zie je donderdag op Veronica

Briljante comedy The Big Short met sterrencast zie je donderdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Adam McKay was in het verleden de man achter films als Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) en Step Brothers (2008), maar met het geniale The Big Short sloeg hij in 2015 een andere weg in. Deze fantastische én informatieve comedy is donderdag te zien op Veronica en je kunt The Big Short streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, waarvan de grote problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis de oorzaak waren. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien: de naderende instorting van de wereldeconomie. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren: ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De financiële crisis en de processen die hem veroorzaakten: het lijkt niet direct een geschikt onderwerp voor een razendsnelle en enerverende comedy. Toch weet McKay, die ook het script schreef, wat dat betreft het onderste uit de kan te halen. Het levert één van de origineelste én beste comedy's van de laatste jaren op, die werd genomineerd voor vijf Oscars - waarvan de prijs voor het scenario werd gewonnen. Bovendien had McKay de beschikking over een absolute sterrencast; zelfs Margot Robbie geeft vanuit een bubbelbad uitleg over de financiële markt.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Steve Carell (Foxcatcher) zijn ook Ryan Gosling (Blade Runner 2049), Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Marisa Tomei (Spider-Man: Far from Home) te zien in The Big Short. Deze film is geregisseerd door Adam McKay (Vice).

The Big Short (2015) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is donderdag 21 april om 23.05 uur te zien op Veronica. Genre: comedy, drama. Speelduur: 130 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV