Zondag op tv: Wendy van Dijk test onze kennis over Nederland in Wie kent Nederland?

Zondag op tv: Wendy van Dijk test onze kennis over Nederland in Wie kent Nederland?
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 oktober

Kijktip :

Vanavond kunnen we het nieuwe programma Wie kent Nederland? bij SBS6 zien. In deze show schatten twee vaste teams in wat de gemiddelde Nederlander denkt, doet en voelt. Ook zien we weer een nieuwe aflevering van Reizen Waes Nederland. Deze week reist Tom Waes door Friesland en Groningen. Daar leert hij Fries, gaat hij skûtsjesilen en speelt hij mee met een fietsfanfare. Lees hieronder de andere tv-tips van Gids.tv voor zondag 24 oktober.

Trojaanse oorlog
De Andere tijden-special heeft deze week aandacht voor de geschiedenis van de dienstplicht, in Nederland nu 25 jaar niet meer gehandhaafd. Formule 1-fans kunnen vanaf 19:45 uur kijken naar de voorbeschouwing van Formule 1 GP van de Verenigde Staten en om 21:00 uur start het live verslag. Verder zien we deel 1 van de documentaire van Laurent Portes over archeologisch onderzoek dat een nieuw licht werpt op de mythe van de Trojaanse oorlog en het lot van de Trojaanse krijgers. Deel 2 volgt volgende week zondag om 21:05 uur op de Vlaamse zender Canvas. Bekijk hieronder de tv-tips van vanavond.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Formule 1 GP van de Verenigde Staten

Ziggo Sport
19:45 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de Formule 1 GP van de Verenigde Staten op Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Select.

De Formule 1 is dit seizoen nog maar vier keer per jaar gratis te zien op RTL Duitsland en dat is niet dit weekend in de Verenigde Staten. Alleen als je een Ziggo-tv-abonnement hebt (Ziggo Sport, kanaal 14) of een abonnement op het sportpakket Ziggo Sport Totaal kun je alles van de Formule 1 live op tv kijken. Bekijk ook op welk kanaal Ziggo Sport Select bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Nek-aan-nekrace
Het is stuivertje wisselen in de nek-aan-nekrace tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Na de GP in Turkije is Verstappen weer leiding in de WK-stand. Het verschil is nu zes punten.

Tijdschema Formule 1 GP van de VS 2021

Zaterdag 23 oktober

  • 20:00 uur: vrije training 3
  • 22:15 uur: voorbeschouwing kwalificatie
  • 23:00 uur: kwalificatie

Zondag 24 oktober

  • 19:45 uur: voorbeschouwing race
  • 21:00 uur: race


Andere Tijden Special: dienstplicht

NPO 2
20:18 uur

In het jaar dat de militaire dienstplicht in Nederland 25 jaar geleden verdween, kijkt Andere Tijden kijkt terug op een fenomeen.

Opgeschort
Officieel wordt de dienstplicht niet afgeschaft maar opgeschort, zolang de veiligheidssituatie dat toelaat. Sindsdien weerklinkt van tijd tot tijd de roep om herinvoering.

Schoolverlaters
In 2008 bepleit generaal Berlijn herinvoering omdat het leger te zwaar belast zou worden. In 2016 wil CDA-leider Buma een maatschappelijke dienstplicht voor schoolverlaters. Daarvan zou een 'disciplinerende werking' uitgaan en het zou de 'gedeelde identiteit' versterken.

Roerig
Andere Tijden laat de roerige geschiedenis van de dienstplicht zien in deze beeldspecial vol historisch beeldmateriaal.


Reizen Waes Nederland: Hoge Noorden

NPO 3
20:52 uur

Deze week reist Tom Waes door Friesland en Groningen. Daar leert hij Fries, gaat hij skûtsjesilen en speelt hij mee met een fietsfanfare.

Les
Tom begint met het bijwonen van een les Fries met de leerlingen van groep 8 in IJlst. Meester Johannes geeft Tom een onvergetelijk Fries taalbad.

Miljonair
Tweelingbroers Harmen en Sytsze Brouwer leren Tom de knepen van het skûtsjesilen. En Johan de Haan vertelt Tom open en eerlijk hoe het leven als miljonair voelt.

Wadlopen
Tom ontdekt de stad Groningen met de botsauto, hij speelt mee met de fietsfanfare, gaat 's nachts wadlopen en hij helpt met een zijwaartse tewaterlating.

Gasboringen
Tot slot legt hij zijn oor te luister bij de inwoners van 't Zandt, het epicentrum van de gasboringen in het Noorden.


Nieuw: Lost cities of the Trojans

Canvas
21:05 uur

Deel 1 van de documentaire van Laurent Portes over archeologisch onderzoek dat een nieuw licht werpt op de mythe van de Trojaanse oorlog en het lot van de Trojaanse krijgers. Deel 2 volgt volgende week zondag om 21:05 uur op de Vlaamse zender Canvas.

Waarheid
Jarenlang werd afgedaan als een mythe, maar nu is er bewijs dat de waarheid achter de mythe blootlegt.

Ruïnes
In het Turkse Hissarlik hebben onderzoekers geheimen ontdekt die ons begrip van het verleden helemaal op zijn kop zetten. Ze vinden ruïnes van een stad en denken dat het over Troje gaat.

Link
Intussen ontdekt een team archeologen in Griekenland de overblijfselen van een dorp dat weleens een link kan hebben met het beroemde verhaal, want ze denken dat het over Tenea gaat.


Nieuw: Wie kent Nederland?

SBS 6
21:30 uur

In het nieuwe programma Wie kent Nederland? schatten twee vaste teams in wat de gemiddelde Nederlander denkt, doet en voelt. Elke zondag om 21:30 uur op SBS6.

Teams
Onder leiding van Wendy van Dijk speelt het team met Britt Dekker, Najib Amhali en Kees Tol tegen het team van Rob Kemps, Leo Alkemade en Leonie ter Braak. Het doel van de teams is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen.

Eigenschappen
De teams spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander. Ze krijgen de tijd om hun eigen mening, inschatting en hun persoonlijke belevenissen te laten horen - en dat doen ze dan ook. Luid en duidelijk.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag op tv: Wendy van Dijk test onze kennis over Nederland in Wie kent Nederland? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV