Vanavond op tv: nieuw seizoen Hunted, Het Klimaat, zijn we te laat? en De Klimaatkar

Vanavond op tv: nieuw seizoen Hunted, Het Klimaat, zijn we te laat? en De Klimaatkar
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 november

Kijktip :

Vanavond staan er meerdere tv-programma’s in het teken van het klimaat. Zo kun je kijken naar een liveshow over de aanpak van klimaatverandering of het gloednieuwe programma De Klimaatkar. Ook kun je zappen naar een nieuw seizoen van het spannende programma Hunted, of naar een van de Harry Potter-films. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Canterville Ghost

BBC First
20:00 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe miniserie The Canterville Ghost vier maandagen om 20:00 uur te zien op BBC First.
Sir Simon de Canterville is de voornaamste geest van de Britse eilanden en hij is bijzonder trots op zijn geniepige reputatie. Wanneer de Amerikaanse familie Otis in het verlaten landgoed van de familie Canterville trekt, is Sir Simon vastberaden om hun de stuipen op het lijf te jagen. Maar er is een probleem... De familie Otis is niet bang voor geesten.


Terug: Hunted

NPO 3
20:25 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Hunted, waarin doodgewone burgers proberen uit handen te blijven van een speciale opsporingsdienst. Elke maandag om 20:25 uur op NPO 3. Het spannende kat-en muisspel begint weer. Twaalf Nederlanders zetten alles op alles om als voortvluchtigen 'onder de radar' te blijven, terwijl het speciaal voor het programma opgerichte opsporingsteam er juist alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden. Dit team bestaande uit voormalig (top)rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders zet alles op alles om ze te vinden, met alle middelen die de politie heeft. Wie weet het hoofd koel te houden wanneer de paranoia toeslaat?


Docu: Blue Monday

NPO 2
20:28 uur

Ondanks de toename van psychische klachten bij jongeren is er nog weinig aandacht voor wat mensen met psychosegevoeligheid, zien, horen en voelen. In de documentaire Blue Monday van Ingrid Kamerling gaan drie jonge mensen op zoek naar de waarheden achter hun psychotische belevingen. Joyce, Jerry en Chester hebben last van psychoses. Tijdens ziekenhuisopname is er nauwelijks aandacht voor wat zij meemaken, een psychose is een ongewenste ziekte die wordt bestreden met zware medicijnen. Kan de ongeremdheid, de creativiteit, de soms spirituele of mystieke ervaringen mensen met vergelijkbare ervaringen en de rest van de samenleving ook iets brengen? In Blue Monday nemen de hoofdpersonen je mee in hun blik op hun psychosegevoeligheid.


Film: Harry Potter And The Half-Blood Prince

NET 5
20:30 uur

In Harry Potter And The Half-Blood Prince vermoedt Harry dat er gevaar dreigt binnen de muren van Zweinstein. Maar schoolhoofd Perkamentus is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste strijd die snel nadert. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Perkamentus schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in; de argeloze Professor Slakhoorn, die goede connecties heeft en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Intussen krijgen de studenten met een tegenstander van een heel andere orde te maken. Hun hormonen spelen namelijk hun parten. Terwijl de romantiek in de lucht hangt, houdt één student zich op de vlakte. Hij wil koste wat het kost zijn eigen plan trekken, al is dat een duister plan. Zweinstein zal nooit meer hetzelfde zijn.


Live: Het Klimaat, zijn we te laat?

NPO 1
20:34 uur

Het Klimaat, zijn we te laat? is een live informatief programma over de aanpak van klimaatverandering. Deskundigen duiden het veranderende weer in Nederland en er zijn bijdragen van correspondenten over de klimaatverandering in hun land. De start van de VN-klimaattop in Glasgow is de aanleiding voor dit programma over de aanpak van klimaatverandering. Waar staan we nu en hoe moet het verder? De recente overstromingen in Limburg, Duitsland en België maar ook het alarmerende IPCC-rapport over de onverwacht sneller stijgende temperatuur maken duidelijk: dit gaat iedereen aan. Maar hoe moet je daar als gewone burger tegenaan kijken? Winfried Baijens gaat in een rechtstreekse uitzending op zoek naar het antwoord.


Nieuw: De Klimaatkar

NPO 2
22:10 uur

De Hofkar van Rutger Castricum staat dit seizoen helemaal in het teken van de klimaatcrisis en is daarom omgedoopt tot De Klimaatkar. Rutger stapt in zijn 'taxi' voor een goed gesprek met zijn bijrijders over mogelijke oplossingen van het klimaatprobleem. Twee weken elke werkdag rond 22:10 uur op NPO 2. In de week van de internationale klimaattop in Glasgow ontvangt Rutger elke aflevering een andere gast met wie hij de klimaatcrisis bespreekt. Rutger stelt vraagtekens bij het doordrammen van sommige oplossingen om de klimaatcrisis te lijf te gaan, wil weten hoe zijn gasten aankijken tegen het klimaatbeleid, wat zij zélf doen en geeft ze een paar minuten de rol van minister van Klimaat. Onder anderen meteoroloog Gerrit Hiemstra, BoerBurgerBeweging-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, milieuactiviste en directeur van de Stichting Urgenda Marjan Minnesma, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord Ed Nijpels en cabaretier Ruben van der Meer stappen in.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Hunted, Het Klimaat, zijn we te laat? en De Klimaatkar of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV