Vanavond op tv: Ruud de Wild tijdens ziekte gevolgd in docu Diagnose de Wild

Vanavond op tv: Ruud de Wild tijdens ziekte gevolgd in docu Diagnose de Wild
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 7 november

Kijktip :

Vanavond kunnen we kijken naar een openhartige Ruud de Wild. De radio-dj is tijdens zijn ziektebed gevolgd door een cameraploeg en laat in de docu Diagnose de Wild zien hoe het leven verliep toen hij hoorde dat hij darmkanker had. Zondag te zien bij NPO 1. Bekijk hieronder welke tv-tips er nog meer zijn.

Coronapandemie
Ook is de nieuwe vijfdelige documentaireserie Rauw Curaçao vanavond te zien. Hierin volgt Wensly Francisco elke aflevering verschillende Curaçaoënaars gedurende de coronapandemie - een jaar van strijd, vallen en weer opstaan. In de vierde aflevering van Reizen Waes Nederland trekt Tom Waes door Noord- en Zuid-Holland. Hij kiest uiteraard niet voor de gangbare uitjes, maar probeert een verrassende kant van deze provincies te laten zien.

Friends
Liefhebbers die de uitzending Friends: The Reunion hebben gemist (of deze nog eens willen zien) kunnen vanavond nogmaals genieten op Net5. Tot slot kunnen we kijken naar de voorbeschouwing en het live verslag van de Formule 1 GP van Mexico op Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Select.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Formule 1 GP van Mexico

Ziggo Sport
18:45 uur

Voorbeschouwing en om 20:00 uur live verslag van de Formule 1 GP van Mexico op Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Select.

De Formule 1 is dit seizoen nog maar vier keer per jaar gratis te zien op RTL Duitsland en dat is niet dit weekend in Portugal. Alleen als je een Ziggo tv-abonnement hebt (Ziggo Sport, kanaal 14) of een abonnement op het sportpakket Ziggo Sport Totaal kun je alles van de Formule 1 live op tv kijken. Bekijk op welk kanaal Ziggo Sport Select bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Mexico-Stad
De achttiende race van het Formule 1-seizoen wordt verreden op circuit Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. Na een jaar afwezigheid, in verband met de coronapandemie, is de race in Mexico weer terug op de kalender. Presentator Rob Kamphues bespreekt met analist en oud-coureur Robert Doornbos en twee gasten de race. Commentaar is er van Olav Mol en Jack Plooij.

Titelstrijd
Nog altijd zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton verwikkeld in een hevige strijd om het kampioenschap. Verstappen verstevigde zijn positie door twee weken geleden in de Verenigde Staten te winnen; hij heeft nu 287,5 punten, Hamilton staat op 275,5 punten. Er zijn nog vijf races te gaan, inclusief de GP van Mexico.

Tijdschema
Het tijdschema van de Formule 1 GP van Mexico 2021:

Zondag 7 november:

  • 18:45 uur: voorbeschouwing race
  • 20:00 uur: race

Bekijk de volledige Formule 1-kalender van 2021.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Nieuw: Rauw Curaçao

NPO 2
20:21 uur

In de nieuwe, vijfdelige documentaireserie Rauw Curaçao volgt Wensly Francisco elke aflevering verschillende Curaçaoënaars gedurende de coronapandemie - een jaar van strijd, vallen en weer opstaan. Elke zondag rond 20:20 uur op NPO 2.

Overleven
Droomeiland Curaçao maakt door Covid-19 een ongekend zware crisis door. De twee grootste werkgevers - het toerisme en de olieraffinaderij - zijn stilgevallen en de mensen die daarvan afhankelijk zijn moeten rigoureuze keuzes maken om te overleven. Wensly ontdekt de veerkracht van de mensen op het eiland waar hij zelf ook geboren is.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering zien we hoe honkbalcoach Anthony Cijntje probeert de jochies die het thuis zwaar hebben op het rechte pad te houden. Daarnaast volgt Wensly vrijwilligers van de voedselbank en zo leert hij Lourdes kennen, een vrouw die vecht voor de toekomst van haar kleinkinderen. Wensly ontmoet ook Benjamin Visser, die samen met zijn vrouw mensen motiveert om zelf fruit en groenten te verbouwen.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Reizen Waes Nederland: Holland

NPO 3
20:54 uur

In de vierde aflevering van Reizen Waes Nederland trekt Tom Waes door Noord- en Zuid-Holland. Hij kiest uiteraard niet voor de gangbare uitjes, maar probeert een verrassende kant van deze provincies te laten zien.

Kinderdijk
Tom Waes bezoekt op zijn manier enkele toeristische trekpleisters. Hij crosst met de wereldkampioenen powerboat naar de beroemde molens van Kinderdijk en vaart op een originele boot uit Lampedusa door de Amsterdamse grachten.

Linda de Mol
Verder geniet hij van het Westerlicht en gaat Tom op BN'er-safari in 't Gooi, waar hij bij Linda de Mol aanbelt. In Haarlem verrast hij Hannie, een grote fan die een dikke knuffel nodig heeft. En Tom verrast zijn crew: hij wil met hen in traditionele klederdracht op de klassieke foto in Volendam.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Docu: Diagnose de Wild

NPO 1
22:17 uur

Begin 2021 krijgt radio-dj Ruud de Wild te horen dat hij darmkanker heeft. Zijn leven verandert vanaf dat moment in een rollercoaster. In de documentaire Diagnose de Wild laat hij zien hoe zijn leven plotseling op z'n kop stond na de diagnose.

Onzekere tijd
In zijn eigen middagprogramma op NPO Radio 2 vertelt Ruud het nieuws aan zijn luisteraars, waarna hij noodgedwongen stopt met zijn werk en een onzekere tijd tegemoet gaat. In Diagnose de Wild vertelt Ruud openhartig, emotioneel maar ook met humor over deze moeilijke periode.

Olcay Gulsen
Over de mogelijkheden die op zijn pad kwamen, de impact van de operaties, het leven met een stoma, de opluchting als hij goed nieuws krijgt en wat zijn ziekte betekent voor zijn relatie met Olcay Gulsen. Met zijn openhartige verhaal hoopt Ruud bewustzijn te creëren over de impact van kanker en hoe belangrijk het is om op tijd aan de bel te trekken.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Special: Friends - The Reunion

NET 5
22:35 uur

In mei van dit jaar verscheen de langverwachte tv-special Friends: The Reunion op HBO Max. Kort daarna was-ie ook al te zien op de Nederlandse televisie, maar de liefhebbers die de uitzending hebben gemist (of 'm nog eens willen zien) kunnen vanavond nogmaals genieten op Net5.

Sitcom
Van 1994 tot 2004 was de Amerikaanse sitcom Friends één van de populairste series ter wereld. De avonturen van Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross hielden miljoenen mensen aan de buis gekluisterd en de acteurs werden wereldsterren. Sinds het einde van de serie waren de acteurs zelden samen te zien - tot dit jaar.

Speciale gasten
In de studio waar Friends werd opgenomen blikken Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer terug op de bijzondere momenten die ze met elkaar beleefden. Ze gaan in gesprek met host James Corden, maar er zijn ook speciale gasten en iconische fragmenten uit de show.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ruud de Wild tijdens ziekte gevolgd in docu Diagnose de Wild of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV