Recensie: Finch is apocalyptische avontuur met Tom Hanks op z'n best

Recensie: Finch is apocalyptische avontuur met Tom Hanks op z'n best
Over vriendschap, liefde, leven en verlies

Film :

Vanaf 5 november is de film Finch te zien op Apple TV+. Fans van de inmiddels 65-jarige Tom Hanks kunnen niet om deze science fiction-drama heen: Een meeslepend avontuur waar de dood altijd op de loer ligt en twee robots en een hond die je laten lachen terwijl je een traantje weg pinkt. Lees hier de filmrecensie van Finch.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Robotica-ingenieur Finch
Het verhaal gaat over de robotica-ingenieur Finch. Hij is één van de weinigen die een wereldwijde ramp heeft overleefd. Zijn kostbaarste bezit is zijn hond Goodyear, waarvoor hij door het vuur gaat. Nu de wereld is geruïneerd en levensmiddelen langzamerhand een zeldzaam goed zijn, weet hij dat hij niet lang meer zal leven. Om ervoor te zorgen dat Goodyear in goede handen belandt, bouwt hij een grote robot om over hem te waken.

Seamus (hond) speelt Goodyear met Tom Hanks in de film 'Finch'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Streamingdienst Apple TV+ sleept weer een grote vis binnen in de vorm van deze prachtige sciencefiction-dramafilm waar gevaar altijd aanwezig is. Origineel is deze film natuurlijk niet: er zijn tal van producties geweest (denk aan bijvoorbeeld Short Circuit, 1986) waarin ook een robot centraal staat. Verschil is wel dat de technologie anno 2021 een sensatie is, en daardoor ziet Finch er visueel erg goed uit. Naast visueel vuurwerk is drama in hoofdletters geschreven, waardoor sterke rollen voor boegbeeld Tom Hanks en zijn schattige hond Goodyear er extra uit springen. Knap dat met weinig personages het verhaal zo meeslepend is: Vier sterren.

Cast
Naast Tom Hanks (Greyhound) zijn de stem van Caleb Landry Jones (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en de hond Seamus te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Miguel Sapochnik (Game of Thrones en House of the Dragon).

Vanaf 5 november is de film Finch te zien op Apple TV+. Genre: Drama, Sciencefiction. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score 7,0.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Finch is apocalyptische avontuur met Tom Hanks op z'n best of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV