Recensie: House of Gucci is tragische familiegeschiedenis in modieus jasje

Recensie: House of Gucci is tragische familiegeschiedenis in modieus jasje
Met Lady Gaga en Adam Driver

Film :

Vanaf donderdag 25 november draait de nieuwe film House of Gucci in de Nederlandse bioscopen. Van Ridley Scott verscheen eerder dit jaar The Last Duel, maar nu gooit hij het over een compleet andere boeg. Kan deze biopic met Lady Gaga in de hoofdrol werken? Lees hier de filmrecensie van House of Gucci.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Father, Son and House of Gucci"
De film vertelt de tragedie van Maurizo Gucci en de neergang van het mode-emperium. Centraal staan de gebeurtenissen en de nasleep van de moord in 1995 op Maurizio Gucc. In de film zie je hoe zijn vrouw Patrizia Reggiani plannen maakte om om hem na de verkoop van zijn aandelen om het leven te brengen.

Bron: MGM/Universal

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Het is knap dat deze film het voor elkaar krijgt om zowel een heerlijke humorvolle feelgoodwereld als een thematisch rotzooitje te zijn. In deze - absoluut qua speeltijd te lange - film zit het allemaal: prachtige omgevingen, sets en schitterende muziek, matige dialogen en verhaallijnen die net niet lekker worden afgerond. Eigenlijk hebben beide hoofdrollen (Gaga en Driver) hele goede en hele matige momenten in huis, iets dat de kijker er echt uit kan halen. Liefhebbers van de modieuze jaren '80 zien een mooie film, maar aan de uitvoering had zeker het nodige kunnen worden verbeterd. Een standaard biopic in een modieus jasje: 3 sterren.

Cast
Naast Lady Gaga (A Star is Born) en Adam Driver (The Last Duel) spelen ook Jared Leto (The Little Things), Jeremy Irons (The Mission) en Al Pacino (The Irishman) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ridley Scott (Gladiator).

Vanaf 25 november 2021 is House of Gucci te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Biografie. Tijdsduur: 158 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: House of Gucci is tragische familiegeschiedenis in modieus jasje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV