Donderdag in Op1: Marieke Smits & Ab Osterhaus over het OMT-advies

Donderdag in Op1: Marieke Smits & Ab Osterhaus over het OMT-advies
Dit zijn de gasten van donderdag 25 november

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 25 november

  • Het OMT lijkt verdeeld, maar adviseert toch dat het onderwijs open kan blijven en de horeca en niet-essentiële winkels straks om 17 uur moeten sluiten. Politiek verslaggever voor WNL Marieke Smits over de verdeeldheid binnen het OMT en de onmogelijke keuze voor het kabinet.Ab Osterhaus denkt dat de voorgestelde maatregelen onvoldoende zijn en bespreekt dat vanavond met Oncoloog Lukas Stalpers, die vindt dat we het virus anders moeten benaderen. En hoe erg is de schade voor ondernemend Nederland als deze maatregelen daadwerkelijk worden doorgevoerd? Voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof en horecaondernemer Letty Wuijts bespreken het vanavond bij Op1.

  • Vier bewakers van de EBI in Vught moesten onlangs onderduiken nadat Ridouan Taghi op zoek zou zijn geweest naar hun adresgegevens voor een gewelddadige ontsnappingspoging uit de zwaarbeveiligde gevangenis. Is onze rechtsstaat nog wel opgewassen tegen deze verharding van zware criminelen? De kroongetuige is een noodzakelijk kwaad in deze strijd, vindt hoofdofficier van Justitie John Lucas van het landelijk parket. Hij gaat in debat met strafrechtadvocaat Peter Plasman.

  • Verslaggever terrorisme en inlichtingendiensten voor De Telegaaf Silvan Schoonhoven en filosoof Cees Zweistra doken in de wereld van de complotdenkers, oftewel denkers die zelf onderzoek doen. Ze vertellen vanavond bij Op1 over de conflicten tussen deze groepen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Marieke Smits & Ab Osterhaus over het OMT-advies of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV