Filmrecensie: Hostiles

Filmrecensie: Hostiles
Keiharde western met Christian Bale

Film :

Het westerngenre in Hollywood is wat zeldzaam geworden. De oudere generatie kent natuurlijk de klassiekers als The Good, the Bad and the Ugly (1966) en Once Upon a Time in the West (1968). Vele jaren later regisseerde Clint Eastwood de Western Unforgiven en met succes. Deze film werd onderscheiden met vijf Oscars. Dit genre heeft door de jaren wel veranderingen doorgemaakt, dit zagen we recent nog in de sterke film Brimstone, geregisseerd door Martin Koolhoven. Binnenkort gaat de film Hostiles van Scott Cooper in de bioscoop draaien. Gids.tv kreeg de kans deze film al eerder te zien, en lees hier de recensie van de film Hostiles.

Het is 1892 wanneer legerkapitein Joseph Blocker (Christian Bale) bijna met pensioen gaat. Hij heeft door de jaren heen geweldadige situaties meegemaakt, waardoor hij een grote hekel heeft gekregen aan Indianen. Ironisch genoeg moet hij nog één opdracht vervullen, en dat tegen wil en dank. Hij moet een Cheyenne-opperhoofd dat niet lang meer te leven heeft samen met zijn gezin van de geïsoleerde legerpost Fort Berringer in New Mexico, naar de groene natuur van Montana brengen. Tijdens deze tocht komen ze de jonge weduwe (Rosamund Pike) tegen; haar familie is afgeslacht door de Comanche-stam. Terwijl de spanningen binnen de groep groot zijn moeten ze deze reis zien te overleven. Een lange reis waar gevaarlijke pelsjagers, indianen en verlies en dood op de loer liggen.

:article:img

Deze film Hostiles is een zware film om naar te kijken. Het thema dood is de hele film als een soort rode draad aanwezig. Daardoor valt dat als een zware deken over deze productie heen. En al is het verhaal wat dun in deze 'ga van A naar B'-western, de onderlinge verhoudingen en conflicten tussen Indianen en Joseph en zijn mannen blijft boeien. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om deze reis te laten zien, wat soms wat traag voorbij gaat. Wel mooi is dat bijzondere onderwerpen zoals samenwerken met je vijand, spijt en vergiffenis allemaal aan bod komem in Hostiles. Ook heeft de film geen standaard einde maar eentje die er perfect bij past.

Verwacht geen indrukwekkende kostuums of rijke westerndecors. De rijke details blijven uit in deze film, al is het landschap waar deze groep doorheen trekt prachtig. Voor wie dit genre een warm hart toedraagt, is deze western Hostiles een gang naar bioscoop toch de moeite waard. De IMDb-score is een 7,3.

:article:img

De acteur Christian Bale (The Dark Knight) speelt een degelijke rol, maar het is vooral Rosamund Pike (Gone Girl) die een sterke rol laat zien, vol van pijn en verdriet als weduwe die beschadigd is voor het leven. De cast heeft vele grote namen waaronder Jesse Plemons (Breaking Bad), Paul Anderson (Peaky Blinders), Timothée Chalamet (Call me by your Name), Stephen Lang (Avatar) en Wes Studi (Dances with Wolfs). De film is geregisseerd door Scott Cooper (Black Mass)

Hostiles is vanaf 29 maart in de bioscoop te zien. Tijdsduur: 133 minuten. Genre: Avontuur, Drama, Western. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV