Klassiek misdaaddrama Wall Street vrijdag 3 december te zien op Canvas

Klassiek misdaaddrama Wall Street vrijdag 3 december te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Je kunt van de activistische regisseur Oliver Stone vinden wat je wil, maar feit blijft dat hij - vooral van 1986 tot 1995 - een aantal fantastische films heeft gemaakt. Eén daarvan is het schrijnende filmdrama Wall Street. Deze jaren tachtig-klassieker is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Wall Street streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Bud Fox is een groentje op Wall Street, het centrum van de beurshandel in New York. Hij wil zo snel mogelijk de top bereiken en gaat daarom in zee met de succesvolle maar corrupte en meedogenloze handelaar Gordon Gekko. Bud komt in de decandente wereld van de yuppies terecht. Maar wanneer zijn vader de dupe blijkt te zijn van Gekko’s praktijken, begint Bud vraagtekens te zetten bij zijn nieuwe leven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
We zeggen het maar meteen: Gordon Gekko is waarschijnlijk de meest verachtelijke witteboordencrimineel uit de filmgeschiedenis. Achter de gladde en gelikte façade van deze man, weergaloos vertolkt door een Oscarwinnende Michael Douglas, gaat een door en door verdorven individu schuil. Niets of niemand wordt door hem ontzien, met verregaande gevolgen. Oliver Stone geeft met deze film een boeiend inkijkje in de meedogenloze wereld van Wall Street en de figuren die daar rondlopen. Je wordt hier als kijker onherroepelijk in meegezogen, wat een memorabele film oplevert.

Cast
Naast Michael Douglas (Traffic) en Charlie Sheen (Platoon) zijn ook Daryl Hannah (Kill Bill: Volume 2), Martin Sheen (The Departed) en John C. McGinley (Se7en) te zien in Wall Street. Deze film is geregisseerd door Oliver Stone (Snowden).

Wall Street (1987) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is vrijdag 3 december om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 126 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassiek misdaaddrama Wall Street vrijdag 3 december te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV