Vanavond op tv: kerstspecials All You Need Is Love, Chateau Meiland, aftrap B&B Vol Liefde

Vanavond op tv: kerstspecials All You Need Is Love, Chateau Meiland, aftrap B&B Vol Liefde
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 24 december

Kijktip :

Het is Kerstavond, wat betekent dat er weer allerlei mooie programma’s worden uitgezonden die uiteraard helemaal in het teken staan van de feestdagen. Of het nu gaat om kerstduetten, All You Need Is Love, Chateau Meiland of een goede film, voor de tv zit je goed. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 24 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

kerstspecial van All You Need Is Love

RTL 4
20:01 uur

De kerstspecial van All You Need Is Love is dit jaar anders dan anders. Vanwege de coronasituatie geen verrassingen in een studio, maar in de buitenlucht. Ondanks alles kan Robert ten Brink samen met zijn team weer voor hartverwarmende herenigingen en romantische verrassingen zorgen. Want niemand mag met kerst alleen zijn, is het idee. De gelegenheidsband The Streamers, onder leiding van Guus Meeuwis en Kraantje Pappie, is te zien in de opening van deze kerstspecial. De band werd opgericht in coronatijd om toch voor muzikaal vermaak te zorgen. Ook dit jaar heeft Robert ten Brink herenigingen in het buitenland kunnen organiseren. Zoals in Canada, Australië en Lapland. Vooral families waarbij bijvoorbeeld opa's en oma's hun kleinkinderen nog nooit hebben gezien.


The Hobbit: An Unexpected Journey

RTL 7
20:29 uur

Bilbo Baggins leidt een rustig leventje in de film The Hobbit: An Unexpected Journey, tot op een dag de tovenaar Gandalf voor zijn neus staat. Kort daarna begint Bilbo samen met Gandalf, de krijger Thorin Oakenshield en dertien dwergen aan een zoektocht om het koninkrijk Erebor terug te winnen van de gruwelijke draak Smaug. Ze trekken door verraderlijke gebieden waar het wemelt van de vijanden. Bilbo's leven verandert in een lang en gevaarlijk avontuur.


kerstspecial Chateau Meiland

SBS 6
20:30 uur

In de nieuwe kerstspecial van Chateau Meiland wordt Martiens kerstdroom werkelijkheid. Met zijn familie gaat hij naar de oudste kerstmarkt van Europa.

Martien reist samen met Erica, Maxime, Leroy en de (klein)kids naar het Franse Straatsburg. Daar is de oudste kerstmarkt van Europa. Het wordt een reis vol glühwein en Christmas-shopping. De Meilandjes hopen dit jaar wel af te sluiten in de sneeuw. Daarom gaan ze naar het skigebied Val Thorens.


Tv-première: De Slag om de Schelde

NPO 1
20:34 uur

In De Slag om de Schelde is het november '44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Centraal staat 'De Slag om de Schelde' die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag staat bekend als een van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed.


Het beste van... Elton John

NPO 3
21:57 uur

Elton John behoort al meer dan 50 jaar tot de absolute wereldtop van de hedendaagse popcultuur. Bekende Nederlanders blikken in Het Beste Van... Elton John terug op zijn carrière terwijl alle hits voorbijkomen. Door de jaren heen scoorde Elton John vele hits, waaronder Your Song, Nikita en Candle in the wind. Ze komen allemaal voorbij. Onder anderen Jamai, Karin Bloemen, Erik de Zwart en Anita Witzier zingen mee en halen hun herinneringen op aan de onvergetelijke songs. In vogelvlucht gaan we door het oeuvre van Sir Elton John. En er komen verrassende verhalen voorbij. Zoals dat hij ooit met een vrouw trouwde en dat zijn carrière een onverwachte wending kreeg door Disney.


Aftrap nieuw seizoen B&B Vol Liefde

RTL 4
22:23 uur

In deze speciale aflevering van datingprogramma B&B Vol Liefde stellen de nieuwe B&B-eigenaren van het tweede seizoen zich voor. Na het succes van B&B Vol Liefde afgelopen zomer komt RTL 4 met een nieuw seizoen. Voor het zover is worden de nieuwe deelnemers geïntroduceerd op deze kerstavond. Presentator Art Rooijakkers is de afgelopen tijd bij ze langs geweest. Tien nieuwe alleenstaande eigenaren van een bed & breakfast in het buitenland stellen zichzelf en hun B&B voor en vertellen naar welke man of vrouw ze op zoek zijn. Daarna kun je als kijker een brief sturen als je het wel ziet zitten om het avontuur met een van de B&B-eigenaren aan te gaan.


Opening Top 2000

NPO 3
22:45 uur

Vlak voordat de Top 2000 om middernacht van start gaat, blikken de betrokken dj's van NPO Radio 2 vooruit naar de lijst der lijsten. Met Leo Blokhuis praten zij over hun persoonlijke favorieten, opvallende feitjes uit de Top 2000 en liedjes waar zij zelf bijzondere herinneringen aan hebben. Ook zijn er optredens van DI-RECT, Meau en Novastar. Na 'De Top 2000 – De Opening' trapt Bart Arens met een spectaculaire performance De Top 2000 officieel af. Ook dat is te zien op NPO 3.


Kerstduetten: het kerstverhaal

NPO 2
23:01 uur

Vanuit de historische stad Dordrecht wordt de kerstnacht ingeluid met een speciaal programma Kerstduetten: het kerstverhaal. Schrijver Jan Terlouw heeft een actuele versie van het kersverhaal gemaakt en Edsilia Rombley zingt kerstklassiekers. De 90-jarige Terlouw heeft zich laten inspireren door thema's waar we het afgelopen jaar mee te maken hadden. Edsilia Rombley zingt bekende kersthits samen met muzikale vrienden zoals Jamai, Tania Kross, Karin Bloemen, Dwight Dissels en Shirma Rouse. Jan Terlouw: "Vrijwel alle culturen kennen zoiets als een kerstfeest. Het feest van de groene takken. En de terugkeer van het licht. En de geboorte van het kind. Feest van de hoop."Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: kerstspecials All You Need Is Love, Chateau Meiland, aftrap B&B Vol Liefde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV