Zenuwslopende thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op Canvas

Zenuwslopende thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen jaren werden we overspoeld met Deense misdaadseries, maar ook op het witte doek kunnen ze er wat van. Zo verscheen in 2018 de veelgeprezen thriller The Guilty (originele titel: Den skyldige) in de bioscoop. Deze ijzersterke film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt The Guilty streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Asger Holm is een voormalige politieagent die nu bij de alarmcentrale werkt. Hij beantwoordt een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plots wordt verbroken begint er een zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de bedreigde vrouw te redden. Hij komt er echter al snel achter dat hij met een misdrijf te maken heeft dat veel groter is dan hij in eerste instantie dacht.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een eenzame man die met een koptelefoon op zijn hoofd naar de geluiden van andere mensen luistert: dan moet je al snel denken aan het Duitse meesterwerk Das Leben der Anderen uit 2006. Den skyldige tapt echter uit een ander vaatje. In plaats van spionage draait het dit keer om echt politiewerk, waarbij leven en dood op het spel staan. Regisseur Gustav Möller drijft de spanning tot ondraaglijke hoogten op en maakt hierbij vakkundig gebruik van het perspectief van Asger Holm (uitstekend vertolkt door Jakob Cedergren). Je zit van begin tot eind op het puntje van je stoel.

The Guilty (originele titel: Den skyldige, 2018) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 28 januari om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 85 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV