Spannende misdaadfilm Lord of War met Nicolas Cage zie je woensdag op RTL 7

Spannende misdaadfilm Lord of War met Nicolas Cage zie je woensdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Nicolas Cage werd de afgelopen vijftien jaar vaak verguisd om zijn overdreven en soms ronduit slechte acteerwerk, maar de laatste tijd krabbelt hij weer wat op dankzij films als Mandy (2018) en Pig (2021). Woensdag gaan we op RTL 7 terug naar zijn gloriedagen met Lord of War, een spannende misdaadfilm. Je kunt Lord of War streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Yuri Orlov is een Amerikaanse wapenhandelaar van Oekraïense afkomst die de wereld rondreist om zijn dodelijke koopwaar aan de man te brengen. Zijn beroep is niet zonder risico's. Hij komt in de gevaarlijkste oorlogsgebieden en heeft overal ter wereld vijanden. Niet alleen Interpol zit hem op de hielen, ook zijn concurrenten en sommige ex-klanten lusten Yuri rauw. Op het hoogtepunt van zijn carrière komt Orlov oog in oog te staan met zijn allergrootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar uit de wapenhandel laten stappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Lord of War is niet altijd even sterk en zeker wat aan de lange kant, maar regisseur/scenarist Andrew Niccol weet niettemin een zeer onderhoudende thriller af te leveren. Het acteerwerk van Nicolas Cage begint al een paar barstjes te vertonen (een miniem voorproefje van het afschuwelijke schmierwerk waar hij zich later aan waagt), maar kan nog prima door de beugel. Er is genoeg spanning om je bijna twee uur uitstekend te vermaken, en Cage krijgt gezelschap van een aantal uitstekende acteurs.

Cast
Naast Nicolas Cage (Kick-Ass) en Ethan Hawke (Boyhood) zijn ook Jared Leto (Dallas Buyers Club) en Bridget Moynahan (John Wick) te zien in Lord of War. Deze film is geregisseerd door Andrew Niccol (Gattaca).

Lord of War (2005) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is woensdag 2 februari om 22.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV