Vanavond op tv: Willibrord Frequin in Rooijakkers over de vloer, Go Ahead Eagles - PSV en meer

Vanavond op tv: Willibrord Frequin in Rooijakkers over de vloer, Go Ahead Eagles - PSV en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 maart

Kijktip :

Vanavond vertelt presentator Willibrord Frequin zijn verhaal in Rooijakkers over de vloer. Verder onder meer de wedstrijd Go Ahead Eagles - PSV in de halve finale van de KNVB beker. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 2 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Go Ahead Eagles - PSV (KNVB Beker)

FOX
20:00 uur

Vanaf 19.00 uur de voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van Go Ahead Eagles - PSV in de halve finale van de KNVB-beker. Go Ahead Eagles bereikte deze halve finale na overwinningen op Almere City, Roda JC, sc Heerenveen en NEC. PSV is de grote favoriet in deze halve finale. Na zeges op Fortuna Sittard, Telstar en NAC Breda is Go Ahead opnieuw een relatief kleine tegenstander in dit bekerseizoen.

Dramafilm: You're Not You

RTL 8
20:28 uur

RTL 8 zendt vanavond de dramafilm You're Not You uit. Pianiste Kate is ten einde raad als blijkt dat ze de dodelijke spierziekte ALS heeft. Samen met haar man, Evan, gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Kate en Bec zijn elkaars tegenpolen, maar de keurige pianiste en de dolende losbol lijken desondanks een goed team te vormen. Kate inspireert Bec iets van haar leven te maken en andersom helpt Bec de zieke Kate om de rest van haar leven te leiden zoals zij dat wil.

Steenrijk, straatarm: elke dag puzzelen

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Steenrijk, straatarm ruilt de familie Tsjoepieva uit Rotterdam met de familie Elferink uit Haarlem. Eliza Tsjoepieva is een ondernemer in hart en nieren; zo investeert ze ook in vastgoed en daarmee heeft ze een groot vermogen opgebouwd. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan shoppen, uit eten gaan en reizen. Het leven ziet er een stuk anders uit in Haarlem waar Lisette Elferink en haar twee dochters Dylailah en Danysha wonen.

Het verhaal van Nederland: pestlijders en predikanten

NPO 1
20:35 uur

Deze week gaat Daan Schuurmans terug naar de tijd van pestlijders en predikanten in de veertiende tot en met zestiende eeuw. Europa wordt dan geteisterd door een vreselijke ziekte die miljoenen slachtoffers eist: de pest. De kerk ziet deze Zwarte Dood als een straf van god. De boekdrukkunst, een revolutionaire uitvinding in de vroege zestiende eeuw, zorgt ervoor dat mensen zich ontwikkelen tot kritische burgers.

Rooijakkers over de vloer: Willibrord Frequin

RTL 4
21:25 uur

Deze week gaat Art Rooijakkers langs bij televisiefenomeen Willibrord Frequin, die jarenlang spraakmakende televisie maakte. Hij leek voor de duvel niet bang. Art leert Frequin kennen als warme familieman, met de nodige onzekerheden. Al houdt hij, zelfs nu zijn gezondheid snel achteruitgaat, nog altijd graag de regie in eigen hand.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV