Dinsdag 8 maart in Volle Zalen: Joke Bruijs blikt terug op carrière

Dinsdag 8 maart in Volle Zalen: Joke Bruijs blikt terug op carrière
Cornald Maas loopt mee met actrice en zangeres

Kijktip :

Dinsdag 8 maart is in Volle Zalen een portret van Joke Bruijs te zien. De actrice, zangeres en comédienne vierde onlangs haar zeventigste verjaardag; een mooi moment om met Cornald Maas terug te blikken op haar rijke carrière.

Volle Zalen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ouderlijk huis
Toneel, theater, televisie: het was niet onmiddellijk de wereld waarin Joke Bruijs opgroeide, zo blijkt uit Volle Zalen. Als telg uit een eenvoudig na-oorlogs Rotterdams gezin - vader was kraandrijver, moeder runde het huishouden - was het handen uit de mouwen steken. Samen met Maas bezoekt Bruijs de wijk in Rotterdam Zuid waar haar ouderlijk huis stond.

Gerard Cox
Ze wordt er herinnerd aan het verleden en de voortdurende strijd van het gezin de armoede buiten de deur te houden. De entertainmentcarrière van Bruijs begon op haar dertiende, toen ze een talentenjacht won. Ze vertelt over de magie van de samenwerking met haar ex-man Gerard Cox en blikt ze vooruit op haar nieuwe voorstelling ‘Joke zingt in haar moerstaal’ en de film Casa Coco.

Volle Zalen is elke dinsdag rond 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Volle Zalen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV