Vanavond op tv: documentaire Oorlog in Westerbork, start docuserie Muhammad Ali

Vanavond op tv: documentaire Oorlog in Westerbork, start docuserie Muhammad Ali
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 maart

Kijktip :

Vanavond op NPO 2 twee fascinerende documentaires. Eerst isOorlog in Westerbork te zien, later op de avond gevolgd door de eerste aflevering van de documentaireserie Muhammad Ali. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Oorlog in Westerbork

NPO 2
20:25 uur

De Tweede Wereldoorlog ligt inmiddels bijna 77 jaar achter ons, maar nog altijd blijven er nieuwe verhalen uit die tijd opduiken. Vanavond is de documentaire Oorlog in Westerbork, april-september 1945 te zien op NPO 2. Duizenden gearresteerde NSB'ers en andere van collaboratie verdachte Nederlanders werden direct na de bevrijding gevangengezet in Kamp Westerbork. Daar zaten nog honderden Joden vast, waarvan een aantal werd aangewezen als bewakers.


Chateau Bijstand: woning inrichten

SBS 6
20:30 uur

Het avontuur van de Meilandjes, die een maand op bijstandsniveau moeten leven in Chateau Bijstand, gaat vanavond verder. Zal het ze lukken om het hoofd boven water te houden en alles te betalen? Nu de familie heeft gezien in welk huis ze de komende maand vertoeven is het tijd voor misschien wel het belangrijkste moment (althans, in de ogen van Martien): het inrichten van hun stulpje. Ze krijgen te horen welk bedrag ze per week te besteden hebben.


Comedydrama: Silver Linings Playbook

Spike
20:30 uur

Op Spike is vanavond het prachtige comedydrama Silver Linings Playbook te zien, met een Oscarwinnende rol van Jennifer Lawrence. Na zijn verblijf in een psychiatrische inrichting gaat Pat Solitano weer bij zijn ouders wonen en probeert hij zich met zijn ex-vrouw te verzoenen. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een geheimzinnige jonge vrouw die zelf ook problemen heeft.


Nieuw: Seef spees

NPO 3
21:25 uur

NPO 3 zendt vanaf vanavond het nieuwe, experimentele sketchprogramma Seef spees uit. Hierin ondezoeken Clarice Gargard en Hasna El Maroudi of het zou helpen als we lachen om onrecht in de samenleving in plaats van erover te praten. De dames zijn het zat om over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te práten. Wellicht brengt erom láchen nieuwe inzichten, of op z'n minst opluchting. In Seef spees spiegelen, persifleren en fileren ze de Nederlandse samenleving.


Start: Muhammad Ali

NPO 2
22:20 uur

Vanaf vanavond is de achtdelige documentaireserie Muhammad Ali, over de gelijknamige legendarische bokser, twee weken lang van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 2. Muhammad Ali is een intiem portret van de drievoudig wereldkampioen zwaargewicht. Ali was in de ring een snelle, gracieuze en sterke bokser en vestigde zich buiten de ring als charmante opschepper. Hij was onvoorwaardelijk zichzelf en inspireerde miljoenen mensen wereldwijd.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaire Oorlog in Westerbork, start docuserie Muhammad Ali of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV