Keiharde gevangenisfilm Felon dinsdag te zien op RTL 7

Keiharde gevangenisfilm Felon dinsdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Gevangenisfilms zijn er in veel soorten en maten. Regelmatig zijn het prachtige drama's over vriendschappen achter de tralies, maar in andere gevallen zijn het snoeiharde films met veel geweld. Felon valt duidelijk in die laatste categorie. Deze heftige film is dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt Felon streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk vermoordt. De man krijgt een veroordeling voor onvrijwillige doodslag aan de broek en moet daardoor drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden. Nee, hier geldt het recht van de sterkste...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Acteur Val Kilmer liet veel vrouwenharten in de jaren tachtig en negentig sneller kloppen dankzij films als Top Gun (1986), The Doors (1991) en Heat (1995). Voor Felon onderging hij een gedaanteverwisseling: hij was niet langer de slanke, gelikte jongen van weleer, maar een zware, ruig uitziende gevangenisklant. Hij laat een prima acteerprestatie zien in een film die ten tijde van de release nauwelijks aandacht kreeg, maar die is uitgegroeid tot een kleine culthit. Het testosterongehalte is wel érg hoog, maar dat neemt niet weg dat het een indrukwekkende productie is.

Cast
Naast Stephen Dorff (Public Enemies) en Marisol Nichols (Spiral: From the Book of Saw) zijn ook Val Kilmer (The Snowman) en Harold Perrineau (Zero Dark Thirty) te zien in Felon. Deze film is geregisseerd door Ric Roman Waugh (Shot Caller).

Felon (2008) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is dinsdag 29 maart om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad. Speelduur: 104 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV