Recensie: Apollo 10½: A Space Age Childhood is mooie animatie en pure Amerikaanse nostalgie

Recensie: Apollo 10½: A Space Age Childhood is mooie animatie en pure Amerikaanse nostalgie
Van de makers van Boyhood

Film :

Vanaf 1 april is de animatiefilm Apollo 10½: A Space Age Childhood te zien op Netflix. Na de magistrale coming-of-age film Boyhood komt filmmaker Richard Linklater nu met animatiefilm over de historische maanlanding van 1969. Lees hier de filmrecensie van Apollo 10½: A Space Age Childhood.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
De zomer van 1969. Door de maanlanding is een kind gefascineerd door het ruimteleven. Deze woont nabij de NASA-uitvalsbasis, maar verneemt alle nieuws en ontwikkelingen zoals miljoenen anderen via de televisie. Zijn grote droom is zijn gewone leven achter zich te laten en zich voor te bereiden op een epische ruimtereis naar de maan.

Met de stemmen van Zachary Levi en Jack Black in de animatiefilm 'Apollo 10½: A Space Age Childhood'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 7,4

Apollo 10½ voelt meer als een documentaire dan een coming-of-age verhaal, waarin de volledige jaren zestig voorbij komen. Deze animatiefilm is eigenlijk een verslag van Linklater's eigen jeugd in Houston, waarin een bezoek aan pretpark AstroWorld en een opsomming van alle populaire muzikanten in 1969 net zo belangrijk zijn als Neil Armstrong's eerste stappen op de maan. Een ode aan het nostalgische leven in Amerika en alles wat daarbij hoort. Het resultaat is een ongrijpbare, grappige, luchtige, fascinerende, prachtige en soms behoorlijk saaie nostalgietrip. Niet zo geschikt voor kinderen (12 jaar), ondanks dat het wel animatie betreft. Leuk feitje: deze productie is geproduceerd door het Nederlandse Submarine. Drie sterren.

Cast
Naast Zachary Levi (Shazam!) en Jack Black (Jumanji: The Next Level) zijn ook de stemmen te horen van Glen Powell (Jurassic World: Camp Cretaceous) en Lee Eddy (Panic). Deze productie is geregisseerd door Richard Linklater (School of Rock).

Vanaf 1 april is de film Apollo 10½: A Space Age Childhood te zien op Netflix én in de bioscoop. Genre: Animatie, Avontuur, Drama. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV