Vanavond op tv: nieuw seizoen Busje komt zo, Europa League-finale Eintracht Frankfurt - Rangers

Vanavond op tv: nieuw seizoen Busje komt zo, Europa League-finale Eintracht Frankfurt - Rangers
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 18 mei

Kijktip :

Vanavond begint een nieuw seizoen van Busje komt zo op NPO 1. Verder onder meer de Europa League-finale tussen Eintracht Frankfurt en Rangers. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 18 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

BN'ers in het ziekenhuis: Caroline op de corona-afdeling

SBS 6
20:30 uur

Naarmate de stage van de bekende Nederlanders (en bekende Vlaming) in BN'ers in het ziekenhuis vordert, krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheid. Dat is vanavond te zien in een nieuwe aflevering op SBS6. Zo mag Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging, een volledige dienst meedraaien op de gesloten corona-afdeling in het Groene Hart Ziekenhuis. Ook zien we hoe Natasja Froger een grondwerker ondersteunt die door een ongeluk zijn vingertopje moet missen.


Live: Eintracht Frankfurt - Rangers (finale Europa League)

Veronica
20:30 uur

Vanavond komt het Europa League-seizoen 2021/2022 ten einde. De finale Eintracht Frankfurt - Rangers wordt om 21.00 uur gespeeld in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion in Sevilla, Spanje. Het duel is live te zien op Veronica en ESPN en online op KIJK.nl en de livestream via Gids.tv. Frankfurt schakelde in de knock-outfase achtereenvolgens Zenit Sint-Petersburg, Real Betis, FC Barcelona en West Ham United uit, Rangers rekende af met Borussia Dortmund, Rode Ster Belgrado, SC Braga en RB Leipzig.


Comedydrama: Forrest Gump

Spike
20:30 uur

Spike zendt vanavond het prachtige comedydrama Forrest Gump uit. De film vertelt het verhaal van Forrest Gump, een simpele ziel met een laag IQ. In het begin zien we een veertje vallen en zien we Forrest die zit te wachten op een bankje voor de bus. Hij vertelt ondertussen over zijn leven aan iedereen die op het bankje komt zitten. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen, liefde, vriendschappen en verlies. Een levensverhaal om nooit te vergeten.


Terug: Busje komt zo

NPO 1
21:25 uur

Paul de Leeuw is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van Busje komt zo. Ook in deze tweede reeks rijdt hij weer met een grote touringcar door Nederland om mensen te verrassen. Zijn vaste 'live voice-over' Hans Kesting is weer van de partij voor de nuchtere kijk op diverse zaken. Dat belooft weer hilarische momenten op te leveren. Ook buschauffeur Martijn Beuk is weer van de partij in dit tweede seizoen.


Nieuw: All of the Lights

NPO 3
22:55 uur

In het nieuwe programma All of the Lights duikt presentator Défano Holwijn samen met bekende Nederlandse hip-hopartiesten in de wereld van de gospelmuziek. In de eerste aflevering is het de beurt aan Frenna. Gospel biedt hem hoop en troost. Iets wat hij ook probeert te bieden met zijn eigen muziek. Hoe heeft hij hoop ervaren na een moeilijke jeugd? Daarover praat hij met Défano Holwijn. Samen met een liveband en het ZO! Gospel Choir brengt hij daarnaast zijn grootste hits in een nieuwe versie.


Docu: The Photograph

NPO 2
23:20 uur

Sherman de Jesus weet niet veel van zijn opa. Eén foto is alles wat hij heeft. En die ene foto, gemaakt door de beroemde fotograaf James Van Der Zee, brengt hem honderd jaar later terug naar de New Yorkse wijk Harlem. We volgen zijn reis in de documentaire The Photograph. De Afro-Amerikaanse fotograaf Van Der Zee staat bekend om zijn portretten uit de Harlem Renaissance. Zo fotografeerde hij in de jaren twintig van de vorige eeuw ook de opa van De Jesus, die als zwarte matroos de wereld over reisde.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Busje komt zo, Europa League-finale Eintracht Frankfurt - Rangers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV