Vanavond op tv: nieuw programma POP22, special Hello Goodbye: hoe is het nu met?

Vanavond op tv: nieuw programma POP22, special Hello Goodbye: hoe is het nu met?
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 mei

Kijktip :

Vanavond is het nieuwe muziekprogramma POP22 voor het eerst te zien op NPO 1. Vlak daarvoor op dezelfde zender de special Hello Goodbye: hoe is het nu met? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Frontlinie: Russen in Afrika

NPO 2
20:25 uur

De band met Rusland is een hot topic geworden sinds de invasie in Oekraïne, enkele maanden geleden. In tijden van globalisering is de Russische invloed overal zichtbaar. Zo ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat. Bram Vermeulen reist voor Frontlinie af naar het hart van Afrika, waar grote armoede heerst en jarenlang een burgeroorlog woedt. Perfecte (lees: instabiele) omstandigheden waarin de Russische invloed kan groeien.


Docu: Het M-woord

NPO 3
20:25 uur

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Dat is de hoofdvraag in de documentaire Het M-woord, waarin Haroon Ali naar een antwoord zoekt. Aansluitend schuift hij aan in een gelegenheidstalkshow onder leiding van Karim Amghar. Samen met andere gasten praten ze daarin verder over het onderwerp. Waarom heerst er een taboe op het benoemen van dit probleem? Staat de M voor Marokkaanse Nederlanders, voor moslims, of allebei?


Actiefilm: The Dark Knight

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de ijzersterke actiefilm The Dark Knight te zien. Bruce Wayne, alias Batman, en James Gordon bundelen hun krachten met de nieuw aangewezen officier van justitie Harvey Dent. Samen proberen zij de chaos tegen te gaan die Gotham momenteel teistert. Dit wordt veroorzaakt door niemand minder dan Batmans ergste vijand, The Joker, een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.


Special: Hello Goodbye - hoe is het nu met?

NPO 1
20:35 uur

Al jarenlang is Hello Goodbye een kijkcijferkanon bij de publieke omroep. Presentator Joris Linssen ontmoet reizigers in de vertrek- en aankomsthal van Schiphol, waarna bijzondere gesprekken ontstaan. In de special Hello Goodbye: hoe is het nu met? blikt hij terug. Mensen vertelden hem verhalen over langverloren liefdes, vlucht uit oorlogsgebieden en familieleden, maar hoe gaat het met ze? Waar staan ze in het leven en wat heeft dat bijzondere moment waar Linssen getuige van was voor ze betekend?


Nieuw: POP22

NPO 1
21:20 uur

Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren samen het nieuwe muziekprogramma POP22, waarin Nederlandse artiesten een podium krijgen. De populairste bands en artiesten van het moment, beginnende muzikanten en onontdekte talenten: in POP22 is plek voor iedereen. Hoe gaat het met hen nu ze weer kunnen optreden? Wat is hun eerste of nieuwste single en welke plaat zouden de artiesten meenemen naar een onbewoond eiland?


Nieuw: Murder 24/7

Canvas
22:05 uur

Vanavond gaat de vijfdelige Britse misdaadserie Murder 24/7 van start op Canvas. Deze serie combineert misdaad met documentaire en volgt de recherche bij het onderzoeken van diverse moordzaken. We beginnen met de dood van de 36-jarige Courtney Valentine-Brown. Valentine-Brown wordt neergestoken aangetroffen in een falt in Southend-on-Sea. In de eerste aflevering volgen we een team van inspecteurs en forensisch onderzoekers tijdens de eerste twee dagen van het onderzoek, die van levensbelang zijn.


Docu: Petit Fille

NPO 2
22:30 uur

Zolang ze zich kan herinneren, droomt de zevenjarige Sasha ervan een meisje te mogen zijn. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Toch kijkt de buitenwereld hier heel anders naar. De documentaire Petit Fille schetst een portret van Sasha. Op school moet ze jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Sasha wordt gevolgd tijdens het spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw programma POP22, special Hello Goodbye: hoe is het nu met? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV