Vanavond op tv: België - Nederland (Nations League), nieuwe familieshow Blow Up

Vanavond op tv: België - Nederland (Nations League), nieuwe familieshow Blow Up
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 juni

Kijktip :

Vanavond trapt Nederland de derde editie van de Nations League af met een wedstrijd tegen België. Verder onder meer de nieuwe familieshow Blow Up op RTL 4. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Blow Up

RTL 4
20:00 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe familieshow Blow Up te zien op RTL 4. Zeven getalenteerde ballonartiesten gaan de strijd met elkaar aan in dit programma. Hun fantasie en ontwerpen zijn grenzeloos: van hele werelden en studiohoge dieren tot high fashion-creaties, ze toveren van alles tevoorschijn met hun ballonnen. Onder leiding van Chantal Janzen en Martijn Krabbé zetten de kandidaten in deze afvalrace elke week alles op alles om het meest originele kunstwerk te realiseren.


Start: Call Me Kat

Veronica
20:00 uur

Veronica zendt vanaf vanavond elke vrijdag de comedyserie Call Me Kat uit. Liefhebbers worden op hun wenken bediend, want wekelijks kun je genieten van drie afleveringen achter elkaar. Kat Silver is een vrijgezelle, 39-jarige vrouw die onlangs haar baan als professor aan de universiteit heeft opgegeven omdat haar vader is overleden. Ze wil het geld dat ze eigenlijk gereserveerd heeft voor een mogelijk huwelijk gebruiken om haar droom na te jagen: het openen van een kattencafé.


Terug: Oases in de Oriënt

NPO 2
20:30 uur

Vanavond begint het tweede seizoen van Oases in de Oriënt op NPO 2. In dit reisprogramma vervolgt presentator Kefah Allush zijn ontdekkingstocht langs hedendaagse oases. Het seizoen begint in Zanzibar, dat voldoet aan alle clichés van een paradijs: witte stranden, groene palmen en azuurblauw water. Maar dit Afrikaanse eiland kent ook een roerige geschiedenis. De slavenhandel en buitenlandse overheersingen werpen nog altijd haar schaduw over de levens van de hedendaagse bewoners.


Live: België - Nederland (Nations League)

NPO 3
20:40 uur

Vanavond gaat de derde editie van de UEFA Nations League van start, waarin Europese landen tegen elkaar strijden om een mogelijk ticket voor een eindtoernooi. De wedstrijd België - Nederland begint om 20.45 uur en is live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. Oranje is ingedeeld in een groep met vier landen. De clash met onze zuiderburen België is op papier het meest pikant én interessant, gezien het niveau van die ploeg. Verder treffen we ook Polen en Wales.


Misdaadfilm: Perfume - The Story of a Murderer

Canvas
21:20 uur

Op Canvas is vanavond de misdaadfilm Perfume: The Story of a Murderer te zien. We volgen Grenouille, die als leerjongen wordt aangenomen bij meester-parfumier Guiseppe Baldini. Daar brengt hij zijn talent tot volle ontwikkeling. Met zijn verfijnde reukzin kan hij alle geuren namaken en perfecte parfums ontwikkelen. Maar hij wordt alsmaar ambitieuzer. Grenouille wil er de geur van koper en steen en zelfs van de menselijke schoonheid in een parfum gieten. En om dat te bereiken is hij tot alles bereid.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV