Top 5 Formule 1-films en ander brandend rubber

Top 5 Formule 1-films en ander brandend rubber
Filmgeschiedenis vol met snelheid en ronkende motoren

Kijktip :

De fans en de wereld hebben er lang op moeten wachten. Het nieuwe Formule 1-seizoen gaat komende zondag van start, in de vroege ochtend op het circuit van Melbourne. Dat belooft weer veel spektakel vol snelle pitsstops, rokende banden en vonkenregens in een race waar de snelste coureurs ter wereld de strijd met elkaar aan gaan. In de Hollywoodgeschiedenis zijn er ook films gemaakt waar snelheid en wilde achtervolgingen in volle actie voorbijkomen. Gids.tv zet een selectie films op een rij die op Netflix of Videoland te zien zijn.

1. Rush (via deze link op Netflix)

Rush is het waargebeurde verhaal van het Formule 1-seizoen van 1976. Niki Lauda (Daniel Brühl) is een keurige man zoals de mensen het liefst willen zien. Hij gaat bovendien voor het perfecte resultaat in de spannende races en geeft moeilijk toe aan plezier. Zijn tegenpool James Hunt (Chris Hemsworth) leeft een leven alsof het zijn laatste is, vol mooie vrouwen en drank. De verschillen tussen beide coureurs zijn groot en de concurrentie des te groter. De IMDb-score is een 8,1. Bekijk hieronder de trailer van de film Rush.

2. Drive Angry (via deze link op Videoland)

John Milton (Nicolas Cage) is heel boos, omdat zijn dochter is vermoord door een sektarische groepering, die ook nog eens het lugubere idee heeft zijn dochter te offeren aan Satan. Per auto gaat hij de strijd aan tegen deze helse sekte. Hij is tot zijn tanden bewapend. Een leuk, maar ook smakeloze actiefilm, waarin wraak bitterzoet is. De IMDb-score is een 5,4. Bekijk hieronder de trailer van de film Drive Angry.

3. Williams (via deze link op Netflix)

Deze documentaire laat de opkomst van het wereldberoemde race-imperium van Sir Frank Williams zien. Maar ook het vreselijke ongeluk dat zijn leven voor goed zou veranderen. Deze Britse sportdocumentaire over een legendarische coureur is een indrukwekkend verhaal, waarbij zijn familie en alle mensen om hen heen aan het woord komen. De IMDb-score is een 7,7. Bekijk hieronder de trailer van de documentaire Williams.

4. Drive (via deze link op Videoland)

Ryan Gosling is de 'Driver'. Overdag is hij automonteur en stuntrijder voor Hollywoodproducties. 's Nachts werkt hij als chauffeur voor dieven die snel en veilig weg moeten komen. Hij leeft voor het autorijden, maar komt dan de alleenstaande moeder tegen die een paar huizen verderop woont. De problemen beginnen als haar ex, die zwaar in de problemen zit, vrijkomt uit de gevangenis. De IMDb-score is een 7,8. Bekijk hieronder de trailer van de film Drive.

5. Wheelman (via deze link op Netflix)

De Wheelman is een vluchtwagenchauffeur (Frank Grillo) die betrokken raakt bij een bankoverval, die op gruwelijke wijze mislukt. In een race tegen de klok, waar het leven van zijn familie aan een zijden draad hangt, moet hij racen om in leven te blijven. Wie heeft hem verraden en wie kan hij nog vertrouwen? De IMDb-score is een 6,4. Bekijk hieronder de trailer van de film Wheelman.

Meer weten over het nieuwe Formule 1-seizoen? Op deze pagina van Gids.tv vind je alles over de Formule 1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV