Angela de Jong heeft medelijden met Sybrand en Martine

Angela de Jong heeft medelijden met Sybrand en Martine
'Zij hebben niet om verhuizing gevraagd'

Nieuws :

Martine van Os en Sybrand Niessen worden de kop van Jut met hun programma Tijd voor MAX op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat schrijft AD-columniste Angela de Jong in het AD.

Om de periode tussen het eind van het seizoen van De Wereld Draait Door en de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden te overbruggen, heeft de NPO Omroep Max-praatprogramma Tijd voor MAX gevraagd om tijdelijk naar het tijdstip van 19.00 uur te verhuizen. "Mooi hè, de heftige reacties die Tijd voor MAX oproept nu het tijdelijk op het tijdstip van De Wereld Draait Door wordt uitgezonden. De één vindt dat Matthijs lekker mag wegblijven voortaan. Maar in de grachtengordel misten ze het eigen clubhuis natuurlijk vanaf de eerste minuut", schrijft De Jong.

De Jong vindt beide programma's echter totaal niet vergelijkbaar. "Bij Sybrand en Martine is het gewoon een uur lang gezellig, met zoveel mogelijk mensen aan tafel. Het zijn die vriendelijke oom en tante waar de verwarming op 22 staat en de koektrommel nog eens rond gaat. Bij Matthijs moet het altijd sneller en hipper. Hij is als het ware die vlotte, tikkeltje pedante oom die ook best aardig is, maar de onhebbelijke gewoonte heeft je ondanks je volwassen leeftijd graag op te voeden omdat hij vindt dat hij het nu eenmaal beter weet en net iets meer heeft gelezen en gezien."

Sybrand Niessen en Martine van Os

Angela de Jong heeft medelijden van de twee presentatoren van Tijd voor MAX. "Zij kunnen natuurlijk nooit de torenhoge kijkcijfers van DWDD vasthouden, ook al is de kookrubriek even geschrapt. Zij hebben niet om de tijdelijke verhuizing gevraagd, zij helpen enkel hun NPO-bazen uit de brand. Bazen die zelf te veel treuzelden om Margriet van der Linden aan te wijzen als vaste vervanger en die keuze blijkbaar hebben genomen op basis van, ja van wat eigenlijk. Zodat er nu nóg zes weken nodig zijn om het format in de steigers te zetten en een naam voor de programma te verzinnen."

De Jong hoopt dat de volgende verschuiving in mei wel succesvol is. "Overigens hoop ik voor Margriet dat ze met een knaller van een show komt die een instant succes is. Dan kan Tijd voor MAX weer lekker terug naar 17 uur en kan Janny van der Heijden weer gewoon gaan koken. Want dat is wat ík mis momenteel."

Tijd voor MAX is tot en met vrijdag 11 mei elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Angela de Jong heeft medelijden met Sybrand en Martine of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: verhuizing, succesvol, koken, npo, grachtengordel, de wereld draait door, kijkcijfers, dwdd, clubhuis, omroep max, janny van der heijden, margriet van der linden, martine van os, sybrand niessen, leeftijd, npo 1, format, kok, tv-recensie, angela de jong


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV