Vanavond op tv: nieuw seizoen André Rieu - Welcome to My World, halve finale Het Perfecte Plaatje

Vanavond op tv: nieuw seizoen André Rieu - Welcome to My World, halve finale Het Perfecte Plaatje
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 december

Kijktip :

Vanavond begint een nieuw seizoen van de documentaireserie André Rieu: Welcome to My World. Verder onder meer de halve finale van Het Perfecte Plaatje. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 7 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: André Rieu – Welcome to My World

NPO 1
19:05 uur

Vanaf woensdag kun je kijken naar een nieuw seizoen van André Rieu: Welcome to My World. Deze realityserie volgt het leven van de immens populaire violist en orkestleider uit Maastricht: André Rieu. Deze reeks start in 2020, het jaar dat zo goed begon voor Rieu maar een bizarre wending nam… Voor André Rieu begon het jaar 2020 feestelijk. De orkestleider mocht met carnaval in Maastricht de Zaate Herremenie dirigeren, het dronken harmonie-orkest. Maar al snel slaat corona toe.

Het Perfecte Plaatje: halve finale

RTL 4
20:30 uur

Woensdag is het alweer tijd voor de halve finale van het zevende seizoen van Het Perfecte Plaatje. Deze aflevering wordt duidelijk welke BN’ers naar de finale van de fotowedstrijd gaan. De vier dames Trijntje Oosterhuis, Tina de Bruin, Geraldine Kemper en Linda Hakeboom strijden nog om de titel. De fotografen hebben in de halve finale een campagneshoot met een auto en een lifestyle. De tweede shoot wordt een persoonlijke serie over vrijheid. De een neemt Ruud de Wild als onderwerp en de ander doet iets heel creatiefs met grote wereldleiders.

Thriller: The Girl with the Dragon Tattoo

RTL 7
20:30 uur

Op RTL 7 is vanavond de ijzersterke misdaadfilm The Girl with the Dragon Tattoo te zien, gebaseerd op het boek van Stieg Larsson. De steenrijke Hanrik Vanger vraagt journalist Mikael Blomkvist om de verdwijning van zijn nichtje, 40 jaar geleden, te onderzoeken. Blomkvist gaat samenwerken met de zonderlinge hacker Lisbeth Salander. Ze graven diep in het verleden van de Vanger-familie en komen de donkerste geheimen tegen.

Moorddossier: de moord op Ivana Smit

NET 5
20:30 uur

Woensdag wordt in het misdaadprogramma Net5 Moorddossier weer een omstreden zaak besproken. Deze keer staat Ivana Smit centraal, hoe is zij om het leven gekomen? Het is nog niet duidelijk hoe het 18-jarige model Ivana Smit precies is gestorven. Op 7 december 2017 viel zij van de twintigste verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur, Maleisië. Was het een ongeluk, of is er meer aan de hand? Onderzoek heeft nog geen uitsluitsel gegeven.

Special: Geef om je hersenen

NPO 1
20:35 uur

Omroep MAX en de Hersenstichting vragen vanavond aandacht voor de impact van een hersenaandoening in de livespecial Geef om je hersenen. Sybrand Niessen en Martine van Os gaan in gesprek met toponderzoekers die er alles aan doen om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te voorkomen. Daarnaast komen bekende Nederlanders langs om te vertellen over hun angstige ervaringen vanwege een hersenaandoening, zoals Mariska Bauer en Viggo Waas.

Docu: Sean Connery - De James Bond paradox

NPO 2
22:40 uur

De Schotse acteur Sean Connery maakte een verpletterende indruk toen hij voor het eerst de rol van geheim agent James Bond speelde in Dr. No (1962). De documentaire Sean Connery - De James Bond paradox laat zien dat dit wereldwijde succes tegelijkertijd de start van een zoektocht naar rollen met meer diepgang betekende. Connery probeert lange tijd te breken met zijn imago van 007 om meer complexe karakters te spelen. Het blijkt een langzaam en moeizaam proces, vol mislukkingen en teleurstellingen, dat hij beleeft als een echte zoektocht naar zichzelf.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV