'Humberto Tan gaf Dotan alle ruimte in RTL Late Night'

'Humberto Tan gaf Dotan alle ruimte in RTL Late Night'
AD-recensente zag reputaties om zeep geholpen worden

Nieuws :

Het interview van Humberto Tan met Dotan in RTL Late Night was "verbijsterend en pijnlijk om te zien". Dat schrijft AD-columniste Angela de Jong in haar tv-recensie. Dotan kwam uitleg geven over zijn bedrog met nepaccounts op sociale media.

"Humberto deed wat er van hem werd verwacht: in plaats van tegengas gaf hij Dotan alle ruimte. De kritische vragen moesten komen van de andere gasten aan tafel als Leopold Witte en Fajah Lourens. Maar zij werden vakkundig genegeerd door Dotan én Humberto of er werd gewoon een filmpje ingestart", schrijft De Jong.

Dotan in RTL Late Night

"Het was verbijsterend en pijnlijk om te zien hoe in twintig minuten twee mensen hun reputatie, en misschien zelfs wel loopbaan, om zeep hielpen. Dotan plaatste zichzelf definitief in het rijtje van ziekelijke bedriegers als Tara Singh Varma en Diederik Stapel. Humberto Tan bewees nog eens waarom zijn positie in Late Night al tijden onhoudbaar is. Ongelofelijk dat die man ooit de Sonja Barend Award voor beste tv-interview heeft gewonnen. De organisatie zou die prijs na maandagavond moeten terugvorderen."

Bekijk ook de eerste reactie die Dotan gaf.

Angela de Jong vond de keuze van Dotan om zijn verhaal bij RTL Late Night te doen "een even logische als laffe keuze". "Want Dotan weet dondersgoed dat hij bij Pauw of bij de al dagen fulminerende Ronald Molendijk in Boulevard en zelfs bij de immer vriendelijke Sybrand en Martine niet zo makkelijk wegkomt met halve antwoorden en ongeloofwaardige ontkenningen, als bij Humberto Tan."

"En zo’n gesprek werd het dus ook", vervolgt ze. "In plaats van zich een kerel te tonen en schoon schip te maken, sprak Dotan van een 'hetze' en 'speculaties' en was hij toch vooral het slachtoffer. Het was wel heel vervelend wat hij allemaal over zich heen had gekregen. Niemand geloofde hem meer, klaagde hij. Hij gaf dan nog net toe dat hij in het begin van zijn carrière nep-socialmedia-accounts had ingezet, maar dat deed hij 'natuurlijk' allang niet meer. En dat verhaal over de leukemiepatiënt kwam echt niet uit zijn koker. Het stond wel onder een van zijn posts en op Linda Nieuws enzo, maar hij had het nooit gelezen. Echt niet. Zijn neus groeide nog net niet, toen hij dat zei." Ook NRC, Trouw en Het Parool constateren dat Tan geen kritische vragen stelde.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 'Humberto Tan gaf Dotan alle ruimte in RTL Late Night' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV