Na een vreemde zomer met veel druppels en paraplu's lijkt het wel tijd voor een lekkere 'indian summer', toch? Of die er komt is nog maar de vraag, maar de streamingdiensten doen er alles aan om je lekker te vermaken bij goed én bij slecht weer. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in september 2023.

10 kijktips van Gids.tv

Happy Ending (1 september)

Netflix (film)

Joy Delima, Gaite Jansen en Martijn Lakemeijer in 'Happy Ending'. Bron: Netflix
Luna en Mink zijn een gelukkig koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. Lees hier waar je vanaf 1 september Happy Ending kunt kijken.

Disenchantment, S5 (1 september)

Netflix (serie, bingen)

Princess Bean en de koning op reis in seizoen 5 van 'Disenchantment'. Bron: Netflix
De serie Disenchantment gaat over de rebelse prinses Bean, haar elf Elfo en haar eigen demoon, Lucy. De serie speelt zich af in Dreamland. Bean moet prinsessentaken uitvoeren, maar drinkt liever. Met haar elfenvrienden en demonen zorgt ze voor chaos. Dat leidt tot grote irritatie bij de koning. Bekijk hier waar je Disenchantment kunt streamen.

Virgin River, S5 (7 september)

Netflix (serie, bingen)

Alexandra Breckenridge en Martin Henderson in 'Virgin River'. Bron: Netflix
In de serie draait het allemaal om Melinda, een verpleegster uit LA die een nieuwe start wil maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en komt er al snel achter dat het leven daar niet zo simpel is als ze had verwacht. Bekijk hier waar je Virgin River kunt streamen.

Top Boy, S3 (7 september)

Netflix (serie, bingen)

Sully's acties aan het einde van het laatste seizoen hebben zijn relatie met Dushane veranderd. Terwijl er nieuwe gedeelde problemen ontstaan, wordt alles wat ze hebben opgebouwd bedreigd door krachten buiten en binnen hun rijk. Kunnen ze naast elkaar bestaan volgens de regels van de straat die ze hun hele leven hebben gevolgd, in een wereld die voor hen aan het veranderen is? Of kan er maar één Top Boy zijn? Bekijk hier waar je Top Boy kunt streamen.

El Cuerpo en Llamas [Burning Body] (8 september)

Netflix (serie, bingen)

De verkoolde resten van politieagent Pedro worden gevonden in een uitgebrande auto bij het stuwmeer van Foix in Barcelona. De ontdekking wekt al snel de interesse van de omwonenden. Vooral wanneer het onderzoek een netwerk van giftige relaties, bedrog, geweld en seksuele schandalen aan het licht brengt waarbij Pedro en twee collega-politieagenten betrokken zijn: zijn partner Rosa en haar ex-vriend Albert. Lees hier waar je vanaf 8 september El Cuerpo en Llamas kunt kijken.

Love at First Sight (15 september)

Netflix (film)

Haley Lu Richardson en Ben Hardy in 'Love at First Sight'. Bron: Netflix
De zeventienjarige Hadley heeft net haar vlucht naar Londen gemist en zit vast op de luchthaven van New York. Hierdoor ontmoet ze de Brit Oliver. In een korte tijdsspanne leren ze elkaar beter kennen, maar bij aankomst in Londen verliezen ze elkaar uit het oog. De kans dat ze elkaar zullen terugvinden is miniem. Misschien helpt Cupido wel een handje. Lees hier waar je vanaf 15 september Love at First Sight kunt kijken.

Band of Brothers (15 september)

Netflix (serie, bingen)

De serie begint in het jaar 1942 in Camp Toccoa, Georgia. Op Amerikaans grondgebied worden jonge soldaten tijdens hun para-opleiding klaargestoomd om te worden ingezet in de oorlog in Europa. Vooral de soldaten van de 'Easy Company' worden onredelijk hard op de proef gesteld door hun meedogenloze kapitein. Lees hier waar je Band of Brothers kunt streamen.

Op dezelfde dag is ook de vervolgserie The Pacific te zien op Netflix.

El Conde (15 september)

Netflix (film)

Key art van de film 'El Conde'. Bron: Netflix
De dictator Augusto Pinochet blijkt nog in leven en zwerft reeds 250 jaar als vampier rond op aarde. Nu is het echter mooi geweest voor de oude, maar onsterfelijke man. Hij lijdt aan allerlei kwalen veroorzaakt door zijn eerverlies en familiale ruzies. Pinochet wil definitief uit het leven stappen. Lees hier waar je vanaf 15 september El Conde kunt kijken.

Sex Education, S4 (21 september)

Netflix (serie, première)

Asa Butterfield in 'Sex Education'. Bron: Netflix
Otis Milburn is de zoon van een sekstherapeute, maar is zelf seksueel onervaren. Vanwege het beroep van zijn moeder weet hij echter met succes een klasgenoot met een seksprobleem te helpen. In het vierde seizoen is Maeve onderweg naar de Verenigde Staten: komen zij en Otis ooit nog bij elkaar? En hoe gaat het met Eric en Adam? Is hun relatie echt voorbij? Bekijk hier waar je Sex Education kunt streamen.

Spy Kids: Armageddon (22 september)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Twee kinderen komen erachter dat hun ouders geheim-agenten zijn, maar in de problemen verkeren. De kinderen besluiten vervolgens om het heft in eigen handen te nemen met als doel hun ouders te redden. Lees hier waar je vanaf 22 september Spy Kids: Armageddon kunt kijken.

Verder op Netflix