Het is indian summer tijd! De eerste blaadjes vallen van de bomen maar zeker aan het begin van deze maand is het nog lekker genoeg om zo af en toe buiten te zitten... als het niet te hard regent, anders kan je beter onder je dekentje gaan zitten en de nieuwste films kijken! Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in oktober 2023.

10 kijktips van Gids.tv

BECKHAM (4 oktober)

Netflix (docuserie, bingen)

David Beckham in de docuserie 'Beckham'. Bron: Netflix
De vierdelige serie vertelt het verhaal van wereldvoetballer en icoon David Beckham. Het is een van de bekendste namen ter wereld, toch zijn er maar weinig mensen die hem echt kennen. De documentaire neemt je mee naar zijn jeugd in een arbeiderswijk in Oost-Londen, bespreekt zijn drive en vastberadenheid om te winnen en toont zijn worsteling om balans te vinden tussen zijn ambitie, liefde en familie. Het leven van Beckham is er een van hoge pieken en diepe dalen. Lees ook waar je Beckham kunt kijken.

Lupin, S3 (5 oktober)

Netflix (serie, première)

Omar Sy als Assane in 'Lupin' seizoen 3
Nu Assane is ondergedoken, moet hij leren leven zonder zijn vrouw en zijn zoon. Hij beseft dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan en hij besluit om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg, en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op z’n kop. Bekijk hier waar je Lupin kunt streamen.

Everything Now (6 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Na een langdurig herstel van anorexia is de zestienjarige Mia klaar om haar leven weer op te pakken. Ze komt er vervolgens achter dat haar vrienden haar ver vooruit zijn. Na maanden herstel van haar eetstoornis bedenkt Mia een bucketlist vol typische tienerervaringen, om haar verloren tijd in te halen. Bekijk hier waar je vanaf 6 oktober Everything Now kunt streamen.

Fair Play (6 oktober)

Netflix (film)

Alden Ehrenreich en Phoebe Dynevor in 'Fair Play'. Bron: Netflix
Het pas verloofde stel Emily en Luke is dolverliefd. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje. Lees hier waar je vanaf 6 oktober Fair Play kunt kijken.

The Fall of the House of Usher (12 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Bron: Netflix
De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium van rijkdom, privileges en macht. Hun leven komt op zijn kop te staan wanneer geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie te sterven door toedoen van een mysterieuze vrouw uit hun jeugd. Bekijk hier waar je vanaf 12 oktober The Fall of the House of Usher kunt streamen.

Crypto Boy (19 oktober)

Netflix (film)

Sabri El-Hamus en Shahine El-Hamus in 'Crypto Boy'. Bron: Netflix
In Amsterdam Oost droomt de jonge bezorger Amir (Shahine El-Hamus) van een betere toekomst, maar hij komt niet verder dan het bezorgen van bestellingen voor Burrito, het verouderde Mexicaanse restaurant van zijn vader Omar. Na een ruzie met zijn vader valt hij ten prooi aan de aantrekkingskracht van cryptocurrency en de gedurfde beloften van financiële vrijheid van een ondernemer. Lees hier waar je vanaf 19 oktober Crypto Boy kunt kijken.

Old Dads (20 oktober)

Netflix (film)

Bill Burr, Bobby Cannavale en Bokeem Woodbine in 'Old Dads'. Bron: Netflix
Jack en zijn twee beste vrienden worden op latere leeftijd vader. Ze besluiten daaropvolgend hun bedrijf te verkopen. De koper blijkt een millenial te zijn. Het drietal merkt weldra dat ze uit de pas lopen terwijl ze worstelen om door een veranderende wereld van cultuur, carrière en vaderschap te navigeren. Lees hier waar je vanaf 20 oktober Old Dads kunt kijken.

Elite, S7 (20 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Key art met drie hoofdrolspelers uit 'Elite'
In dit nieuwe seizoen leidt Omar een nieuw leven aan de universiteit en ver weg van Las Encinas, maar hij kan niet verder. De schuld die hij voelt voor de dood van Samuel en het lijden uit die periode zijn nog steeds sterk aanwezig, waardoor hij therapie ondergaat. Dankzij een stage besluit hij terug te keren naar de school, om zijn demonen van aangezicht tot aangezicht te confronteren. Tijdens de reis van Omar zullen we ontdekken dat de rest van de studenten ook in stilte met hun eigen hel strijden. Bekijk hier waar je Elite kunt streamen.

Life on the Planet (25 oktober)

Netflix (serie, bingen)

Dit is het verhaal van de epische strijd van het leven om planeet Aarde te veroveren en te overleven. Het verhaal van wat er met deze dynastieën is gebeurd – hun opkomst en hun ondergang – is werkelijk opmerkelijk. In samenwerking met Industrial Light & Magic maakt de serie gebruik van de nieuwste technologie en wetenschap om lang uitgestorven wezens weer tot leven te wekken. Life on Our Planet onthult het ongelooflijke verhaal van het leven op onze planeet. Bekijk hier waar je vanaf 25 oktober Life on the Planet kunt streamen.

Pain Hustlers (27 oktober)

Netflix (film)

Emily Blunt en Chris Evans in 'Pain Hustlers'. Bron: Netflix
Het verhaal gaat over Liza Drake (Emily Blunt). Zij droomt van een beter leven voor haar en haar dochter. Liza heeft haar middelbare school nooit afgemaakt en moet het daarom nu doen met een baan bij een bijna failliete apotheek. Liza's charme, lef en gedrevenheid brengen haar en het bedrijf langzaam omhoog, waar ze al snel in het centrum van een vrij duistere criminele samenzwering met dodelijke gevolgen komt te staan. Lees hier waar je vanaf 27 oktober Pain Hustlers kunt kijken.

Verder op Netflix