OVERZICHT: Deze films en series stream je nieuw in januari 2024

OVERZICHT: Deze films en series stream je nieuw in januari 2024
Met onder meer Lift en Echo

Film :

Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Pathé Thuis, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Fool Me Once (1 januari)

Netflix (serie, bingen)

Adeel Akhtar in 'Fool Me Once'. Bron: Netflix
De serie gaat over Maya Stern, die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Bekijk hier waar je vanaf 1 januari Fool Me Once kunt streamen.

Bitconned (Netflix. 1 januari, docufilm) In deze documentaire over waargebeurde misdaad gebruiken drie mannen de wispelturige cryptocurrency-markt om miljoenen te stelen van investeerders en als een koning te leven. Kijk ook de trailer.

You Are What You Eat: A Twin Experiment (Netflix. 1 januari, docuserie, bingen) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Kijk ook de trailer.

Echte Meisjes in de Jungle, S2 (1 januari)

Videoland (realityserie, première)

Key art van de realityserie 'Echte Meisjes in de Jungle' seizoen 2. Bron: Videoland
Exact een jaar na het eerste revival-seizoen van Echte Meisjes in de Jungle is het tweede seizoen te zien. Deveny Sooda, Famke Louise, Imen Dirie, Jacomien Zoer, Kelly van der Veer, Lesley Versprille, Louisa Janssen, Michella Kox, Michelle Bibi, Shanta Bakker en Shirley Cramer gaan dit seizoen de strijd met elkaar aan in de jungle. Lees hier waar je Echte Meisjes in de Jungle kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 19 februari.

  • Big Momma’s House (Videoland. 1 januari, film) Wanneer Big Momma plotseling op reis gaat, dreigt het plan te mislukken en is het aan Malcolm om de rol van de spraakmakende oma over te nemen. Malcolm heeft alles onder controle, behalve wanneer hij verliefd wordt op Sherry.

Naast Big Momma's House (2000) zijn ook Big Momma’s House 2 en Big Momma’s: Like Father, Like Son te zien op Videoland.

  • De Grote Slijmfilm (Videoland. 1 januari, film) Indy en haar BFF Olivia zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm. Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff, de grootste speelgoedbaas van het land. Kijk ook de trailer.

Sweet Dreams (1 januari)

Prime Video (film)

Lisa Zweerman en Verdi Solaiman in 'Sweet Dreams'. Bron: Gusto Entertainment
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Lees hier waar je vanaf 1 januari Sweet Dreams kunt kijken.

Kin, S2 (NPO Plus. 1 januari, serie, bingen) De serie draait om de criminele familie Kinsella, die in een vreselijke bendeoorlog verwikkeld is geraakt. Uit wraak voor een dood beginnen de Kinsella's een bendeoorlog met de vermeende daders: het internationale kartel onder leiding van de drugsbaas Eamon Cunningham. Kijk ook de trailer.

Five Nights at Freddy's (3 januari)

Pathé Thuis (premium huurfilm)

Screencap uit de film 'Five Nights at Freddy's'. Bron: Universal
Een getroebleerde bewaker begint te werken bij restaurant Freddy Fazbear's Pizza. Tijdens zijn eerste nacht op het werk realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy's niet zo simpel zal zijn. Lees hier waar je vanaf 3 januari Five Nights at Freddy's kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Five Nights at Freddy's.

Society of the Snow [La sociedad de la nieve] (4 januari)

Netflix (film)

Screencap uit de film 'Society of the Snow'. Bron: Netflix
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven. Lees hier waar je Society of the Snow kunt kijken.

The Brothers Sun (4 januari)

Netflix (serie, bingen)

Sam Song Li en Michelle Yeoh als 'The Brothers Sun'. Bron: Netflix
De serie volgt Charles Sun, een gangster uit Taipei die zich in zijn leven heeft gevestigd als een meedogenloze moordenaar, maar naar L.A. moet om zijn moeder en jongere broer te beschermen nadat zijn vader werd neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari The Brothers Sun kunt streamen.

The Hunt for Raoul Moat (4 januari)

NPO Plus (serie, bingen)

Serie over de politieoperatie in 2010 om voortvluchtige Raoul Moat te arresteren. Hij ging naar Northumbria nadat hij één persoon had gedood en twee anderen had verwond. Bekijk hier waar je vanaf 4 januari The Hunt for Raoul Moat kunt streamen.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (4 januari)

Pathé Thuis (huurfilm)

Jim Broadbent als Harold Fry in 'The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry'. Bron: eOne
Dit bijzondere verhaal gaat over Harold. Hij is een gewone man die door het leven is gegaan en aan de zijlijn heeft geleefd, totdat hij op een dag een brief gaat posten... en gewoon doorloopt. Lees hier waar je vanaf 4 januari The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry kunt kijken.

Big Picnic [Velyka prohulianka] (Pathé Thuis. 4 januari, film) Tijdens een warm en zonnig weekend kiezen twee totaal verschillende families ervoor te gaan barbecueën in het park: de Drahomanovys werken in de culturele sector en de Nalyvaichenkos zijn lokale ondernemers. Ze kennen elkaar niet, maar al snel ontstaat er een ruzie die verandert in een ordinaire oorlog om de beschikbare barbecueplaats. Kijk ook de trailer.

It Lives Inside (Pathé Thuis. 4 januari, film) Het verhaal gaat over Sam. Zij wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse highschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam's grote frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Kijk ook de trailer.

Unicorn Wars (Pathé Thuis. 4 januari, film) Teddyberen zijn al eeuwenlang verwikkeld in een strijd met de eenhoorns van het Magisch Woud. In een militair bootcamp worden rekruten getraind - lees: gehersenspoeld - met het mantra "Goede eenhoorn, dode eenhoorn". Kijk ook de trailer.

Anyone But You (4 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
We trappen af met een sensuele Amerikaanse romantische komedie uit de Verenigde Staten. Na een geweldige eerste date wordt de vurige aantrekkingskracht van Bea en Ben ijskoud - totdat ze onverwachts herenigd worden op een bruiloft in Australië. Dus doen ze wat twee volwassenen zouden doen: doen alsof ze een koppel zijn. Lees hier waar je de film Anyone But You kunt kijken.

Night Swim (4 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Atomic Monster en Blumhouse, de producenten van M3GAN, duiken de horrordiepten van een zwembad in met hun nieuwe bovennatuurlijke thriller over de familie Waller. Door omstandigheden verhuizen zij naar een nieuw huis. Maar een duister geheim uit het verleden van het huis ontketent een zeer kwaadaardige kracht die de familie meesleurt naar de diepte van onontkoombare terreur. Lees hier waar je de film Night Swim kunt kijken.

Next Goal Wins (4 januari)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
De Nederlandse coach Thomas Rongen (Michael Fassbender) probeert de bijna onmogelijke taak uit te voeren om het Amerikaans-Samoa-voetbalteam van eeuwige verliezers in winnaars te veranderen. Deze hoopgevende en grappige komedie komt van regisseur Taika Waititi, hij speelt zelf ook in de film mee. Bekijk hier waar je de film Next Goal Wins kunt kijken.

Priscilla (4 januari)

Bioscoop

Bron: Mubi
Regisseur Sofia Coppola maakt een romantische dramafilm over de vrouw van Elvis Presley. Wanneer de tiener Priscilla Beaulieu de wereldberoemde Elvis ontmoet op een feestje, blijkt hij onverwachte kanten te hebben: hij wordt zowel een opwindende liefde, een bondgenoot in enorme eenzaamheid, als een kwetsbare beste vriend. Met Jacob Elordi en Cailee Spaeny in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Priscilla kunt kijken.

Good Grief (5 januari)

Netflix (film)

Dan Levy, Ruth Negga en Himesh Patel in 'Good Grief'. Bron: Netflix
De voormalige schilder Marc is een kinderboekenillustrator die een comfortabel huwelijk heeft met de charismatische Oliver. Wanneer deze komt te overlijden, stort Marc ineen. Met zijn beste vrienden Sophie en Thomas reist hij naar Parijs en staat hij stil bij zijn leven en worden harde, maar goedbedoelde waarheden verkondigd. Lees hier waar je vanaf 5 januari Good Grief kunt kijken.

Maggie Moore(s) (Netflix. 5 januari, film) Het verhaal gaat over een lokale politiechef Jordan Sanders. Hij staat voor een raadsel wanneer er binnen een paar dagen twee vrouwen worden vermoord. De twee slachtoffers lijken geen link te hebben, behalve het bizarre feit dat ze allebei Maggie Moore heten. Lees ook de recensie.

The Hunt (Netflix. 5 januari, film) Een groep mensen ontwaakt op een onbekende plek, zonder enig idee hoe ze daar terecht is gekomen. Snel wordt duidelijk dat er, puur voor de lol, op hen gejaagd wordt door een stel geprivilegieerden. Maar een jonge vrouw Crystal weet echter hoe ze het spel moet overleven en besluit de jagers zelf een kopje kleiner te maken. Haar missie: zoek wie hier verantwoordelijk voor is. Kijk ook de trailer.

Foe (Prime Video. 5 januari, film) Veertig jaar in de toekomst leidt een getrouwd stel, Junior en Henrietta, een eenzaam leven op een geïsoleerde boerderij. Hun rusteloze leventje wordt verstoord wanneer er plots een vreemdeling aan de deur staat. De vreemdeling, Terrance genaamd, doet de man een voorstel dat er voor zorgt dat hun huwelijk op scherp komt te staan. Kijk ook de trailer.

James May: Our Man in India (Prime Video. 5 januari, serie, bingen) May begint zijn reis in Mumbai en reist naar het noorden via Udaipur om het Holi festival mee te maken, voordat hij naar Rajasthan gaat. Vervolgens doorkruist hij Delhi, Agra en Jaipur – de zogenaamde ‘gouden driehoek’ – voordat hij de Ganges in oostelijke richting volgt naar de heilige stad Varanasi. Kijk ook de trailer.

Insidious: The Red Door (6 januari)

Netflix (film)

Patrick Wilson in 'Insidious: The Red Door'. Bron: Netflix
In deze film keert de oorspronkelijke cast van de horrorfranchise terug voor het laatste deel van de gruwelijke saga van de familie Lambert. Om voorgoed van hun duistere demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het donkere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen. Lees hier waar je Insidious: The Red Door kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Insidious: The Red Door.

The Rookie, S5 (Videoland. 6 januari, serie, bingen) John Nolan is net veertig. Hij bevindt zich op een keerpunt in zijn leven: hij is net gescheiden van zijn vrouw en zijn zoon gaat naar de universiteit. John besluit vervolgens om een oude droom waar te gaan maken en politieagent te worden. Hij verhuist naar Los Angeles en vervoegt de Los Angeles Police Department, waar hij de oudste 'jonge rekruut' is. Kijk ook de trailer.

Galaxy Quest (Netflix. 8 januari, film) Achttien jaar nadat hun Star Trek-achtige serie na een paar afleveringen opeens is gecanceld, lopen de acteurs van de serie nog steeds beurzen en conventies af. Ze worden gekidnapt door aliens die denken dat de acteurs échte ruimtehelden zijn, en vragen ze om te helpen met hun oorlog tegen de slechte schurk General Sarris. Kijk ook de trailer.

State of Hate (8 januari)

NPO Plus (docuserie, première)

Margriet van der Linden in 'State of Hate'. Bron: BNNVARA
Eind jaren '90 werkte Margriet van der Linden als Amerika-correspondent in New York. In die tijd werd ze geconfronteerd met schokkende hate crimes: aanslagen en moorden vanuit diepgewortelde haat tegen mensen die anders zijn of anders denken. Nu, bijna dertig jaar later, keert Margriet terug naar de Verenigde Staten en blikt ze terug op deze turbulente periode. Bekijk hier waar je vanaf 8 januari State of Hate kunt streamen.

Vanaf maandag 8 januari is er wekelijks een aflevering van de docuserie te zien op NPO 2 en NPO Start.

The Trust: A Game of Greed (Netflix. 10 januari, realityserie, bingen) Elf vreemden krijgen een kwart miljoen dollar om gelijkmatig te verdelen. Zullen zij hun eerlijke deel opeisen? Of zal de aantrekkingskracht van meer geld ervoor zorgen dat ze elkaar uitstemmen om meer voor zichzelf te houden? Kijk ook de trailer.

Echo (10 januari)

Disney+ (serie, bingen)

Vincent D'Onofrio als Kingpin samen met de jonge Maya in 'Echo'. Bron: Disney
Maya Lopez, ook bekend als Echo, zit emotioneel in de knoop. Ze worstelt met opgekropte gevoelens, onzekerheid en woede, en weet niet hoe ze hiermee om moet gaan. Haar harde houding in New York City blijft haar achtervolgen, zelfs in haar geboortestad. Om verder te kunnen moet ze haar verleden accepteren, zich opnieuw verbinden met haar Indiaanse roots en het belang van familie en gemeenschap erkennen. Bekijk hier waar je vanaf 10 januari Echo kunt streamen.

De wereld in Ter Apel (10 januari)

NPO Start (docuserie, première)

Screencap uit de docuserie 'De wereld in Ter Apel'. Bron: BNNVARA
In het jaar dat het kabinet viel over asiel en het onderwerp migratie grote invloed had op de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen, kregen documentairemakers Hans Hermans en Martin Maat een jaar lang exclusieve toegang tot een normaliter zorgvuldig afgeschermde wereld. Ze filmden hoe asielzoekers moesten slapen op de vloer van de wachtkamers van de IND in Ter Apel. Lees hier waar je De wereld in Ter Apel kunt kijken.

Vanaf woensdag 10 januari is er wekelijks een aflevering van de docuserie te zien op NPO 2 en NPO Start.

Boy Swallows Universe (11 januari)

Netflix (serie, bingen)

Een verloren vader, een stomme broer, een herstellende verslaafde moeder, een heroïnedealer als stiefvader en een beruchte crimineel als babysitter: Eli Bell, een kind in het Brisbane van de jaren '80, probeert gewoon zijn hart te volgen en te begrijpen wat het betekent om een goed mens te worden, maar het lot blijft hem obstakels opwerpen. Bekijk hier waar je vanaf 11 januari Boy Swallows Universe kunt streamen.

Champion (Netflix. 11 januari, serie, bingen) Rivaliteit tussen broers en zussen klonk nog nooit zo episch. Candice Carty-Williams' opwindende drama over familie en roem, met een originele soundtrack van de grootste namen uit de zwarte Britse muziek. Kijk ook de trailer.

The Beekeeper (11 januari)

Bioscoop

Acteur Jason Statham in een actiethriller die op zijn lijf is geschreven. Het verhaal gaat over Adam Clay, Hij is een gepensioneerde staatsagent die voorheen werkte voor een machtige en clandestiene organisatie die bekendstaat als 'Beekeepers'. Nu brengt hij zijn dagen door als bijenhouder. Een aardige vrouw die voor hem heeft gezorgd, wordt op een dag het slachtoffer van een phishing-zwendel en neemt haar eigen leven. Clay begint daaropvolgend een eenmansoorlog om de verantwoordelijken te laten boeten. Lees hier waar je de film The Beekeeper kunt kijken.

The Holdovers (11 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Een scherpe komedie- en dramafilm met acteur Paul Giamatti in de hoofdrol. Een chagrijnige instructeur op een middelbare school in New England wordt gedwongen tijdens de kerstvakantie op de campus te blijven om op te passen voor het handjevol studenten die nergens heen kunnen. Uiteindelijk vormt hij een onwaarschijnlijke band met een van hen – een beschadigde, slimme onruststoker – en met de chef-kok van de school, die pas geleden een zoon heeft verloren in Vietnam. Lees hier waar je de film The Holdovers kunt kijken.

Mean Girls (11 januari)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Eeen oude klassieker in een splinternieuwe muzikale jas. Cady Heron gaat naar een nieuwe middelbare school waar ze door de populaire meidengroep, The Plastics, wordt opgenomen. De groep wordt geleid door Regina George. Wanneer Cady verliefd wordt op Aaron Samuels, de ex van Regina, krijgt de vriendschap tussen de twee vrouwen een flinke deuk. Met rollen voor Reneé Rapp, Jon Hamm en Tina Fey. Lees hier waar je de film Mean Girls kunt kijken.

Lift (12 januari)

Netflix (film)

Kevin Hart, Vincent D'Onofrio, Gugu Mbatha-Raw, Billy Magnussen en anderen in 'Lift'. Bron: Netflix
De meesterdief Cyrus Whitaker wordt door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeiing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich. Lees hier waar je vanaf 12 januari Lift kunt kijken.

Love is Blind: Sweden (Netflix. 12 januari, realityserie, bingen) De Zweedse versie van de inmiddels beroemde Netflix datingshow Love is Blind. De Zweedse versie wordt gepresenteerd door Jessica Almenäs.

American Assassin (Videoland. 12 december, film) De film volgt volgt de opkomst van Mitch Rapp, een rekruut van een Black-Ops team van de CIA onder leiding van oorlogsveteraan Stan Hurley. Het duo wordt door directeur Irene Kennedy aangestuurd onderzoek te doen naar enkele willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doeleinden. Kijk ook de trailer.

Role Play (12 januari)

Prime Video (film)

Kaley Cuoco en David Oyelowo in 'Role Play'. Bron: Prime Video
Emma heeft een fijn leven met haar geweldige man en hun twee kinderen in de buitenwijken van New Jersey. Echter heeft ze ook een geheim leven als huurmoordenares. David komt hierachter als het echtpaar besluit hun huwelijksjubileum op te fleuren met een rollenspel. As Emma in de problemen komt door haar geschiedenis, tracht David haar uit de brand te helpen. Bekijk hier waar je vanaf 12 januari Role Play kunt streamen.

Klem, S4 (12 januari)

NPO Plus (serie, bingen)

Georgina Verbaan, Barry Atsma en Jacob Derwig in 'KLEM' Bron: BNNVARA
Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Bekijk hier waar je Klem kunt streamen.

De serie is vanaf 12 januari te bingen op NPO Plus. Er is vanaf vrijdag 12 januari ook wekelijks een aflevering te zien op NPO 1 en NPO Start.

True Detective: Night Country (15 januari)

HBO Max (serie, première)

Jodie Foster en Kali Reis in 'True Detective: Night Country'. Bron: HBO Max
Wanneer de lange en donkere winter aanbreekt in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs. Bekijk hier waar je vanaf 15 januari True Detective: Night Country kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 10 maart.

Fargo, S5 (17 januari)

Videoland (serie, finale)

Het vijfde seizoen van de anthologieserie volgt volgen Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) nadat een onverwachte reeks gebeurtenissen haar in de problemen brengt met de autoriteiten, waardoor de schijnbaar typische huisvrouw uit het Midwesten terugvalt in een leven dat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Lees ook waar je Fargo kunt streamen.

The Creator (17 januari)

Disney+ (film)

John David Washington in 'The Creator'. Bron: 20th Century Studios
Te midden van een hevige toekomstige oorlog tussen het menselijk ras en de krachten van kunstmatige intelligentie, wordt Joshua, een ex-agent van de speciale strijdkrachten die rouwt om de verdwijning van zijn vrouw, gerekruteerd om de 'Creator' op te sporen en te doden. De ongrijpbare architect van geavanceerde AI heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om de oorlog te beëindigen - en de mensheid zelf. Lees hier waar je The Creator kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van The Creator.

No Hard Feelings (18 januari)

Netflix (film)

Jennifer Lawrence als Maddie in 'No Hard Feelings'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Lees hier waar je No Hard Feelings kunt kijken.

Lees hier onze review van No Hard Feelings.

KÜBRA (Netflix. 18 januari, serie, bingen) Wanneer een monteur berichten ontvangt die de toekomst lijken te voorspellen, begint hij te geloven dat hij met God spreekt en ontwikkelt hij al snel een aanhang. Kijk ook de trailer.

Blue Bayou (Netflix. 18 januari, film) De Koreaan Antonio is in Louisiana door zijn adoptieouders opgevoed. Wanneer voor hem plotseling uitzetting dreigt, wordt hij met zijn afkomst geconfronteerd. Zowel zijn toekomst als dat van zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Kathy en dochtertje Jessie, in de Verenigde Staten is onzeker. Kijk ook de trailer.

CAROLINE (18 januari)

Videoland (docuserie, bingen)

Bron: Videoland
Caroline van der Plas, misschien wel de opmerkelijkste politica van de afgelopen jaren, wordt van dichtbij gevolgd tijdens 'de spannendste verkiezingen ooit.' Politiek journalist Jaïr Ferwerda volgt haar nauwgezet in zowel werk- als privésetting. De documentaire biedt een unieke en persoonlijke inkijk in het leven van een partijleider die vecht voor zetelwinst, en de persoon áchter de politica. Lees hier waar je CAROLINE kunt streamen.

She Came to Me (18 januari)

Bioscoop

Bron: Independent Films
In New York voelt de componist Steven zich op creatief vlak ongeïnspireerd en lijdt zijn partituur voor een opera, die zijn grote comeback moet betekenen, daaronder. Op vraag van zijn vrouw, de therapeute Patricia, gaat hij op zoek naar inspiratie. In een avontuurlijke bui beleeft hij een onenightstand die hem zijn passie teruggeeft. Romantiek, komedie en drama met hoofdrollen voor Peter Dinklage, Anne Hathaway en Marisa Tomei. Lees hier waar je de film She Came to Me kunt kijken.

The Great Escaper (18 januari)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
De inmiddels 90-jarig Michael Caine speelt in deze hartverwarmende en waargebeurde drama- en komediefilm. In de zomer van het jaar 2014 sluipt een veteraan Bernard Jordan genaamd uit de Tweede Wereldoorlog zijn verzorgingshuis uit om de 70e herdenking van de D-Day-landingen in Normandië bij te wonen. Lees hier waar je de film The Great Escaper kunt kijken.

Sixty Minutes [60 Minuten] (19 januari)

Netflix (film)

Emilio Sakraya in '60 Minuten'. Bron: Netflix
MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste. Lees hier waar je vanaf 19 januari Sixty Minutes kunt kijken.

Love on the Spectrum, S2 (Netflix. 19 januari, serie, bingen) Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.

The Kitchen (Netflix. 19 januari, film) In een dystopisch toekomstig Londen waar alle sociale huisvesting is geëlimineerd, vechten Izi en Benji om hun weg te vinden in de wereld als bewoners van The Kitchen, een gemeenschap die weigert hun huis te verlaten. Kijk ook de trailer.

Cristóbal Balenciaga (19 januari)

Disney+ (serie, bingen)

De serie begint wanneer de ontwerper zijn eerste Parijse Haute Couture-collectie presenteert in 1937. Hij laat een succesvolle carrière achter in zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, waar hij de Spaanse elite en aristocratie kleedde. De ontwerpen die in Spanje de trend hadden gezet, werken echter niet helemaal in het verfijnde mode-imperium dat Parijs is geworden, waar Chanel, Dior en Givenchy de maatstaf zijn voor Haute Couture. Bekijk hier waar je vanaf 19 januari Cristóbal Balenciaga kunt streamen.

Hazbin Hotel, S1 (Prime Video. 19 januari, serie, bingen) De serie volgt Charlie Morningstar, de prinses van de hel, terwijl ze haar schijnbaar onmogelijke doel nastreeft: het rehabiliteren van demonen om de overbevolking in haar koninkrijk vreedzaam te verminderen. Kijk ook de trailer.

Retribution (21 januari)

Prime Video (film)

Liam Neeson als Matt Turner in 'Retribution'. Bron: Lionsgate
Het verhaal gaat over de Amerikaanse zakenman Matt Turner. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. Lees hier waar je vanaf Retribution kunt kijken.

Juliet (24 januari)

Videoland (serie, bingen)

Charlotte de Bruyne in 'Juliet'. Bron: VRT/ZDF
In de gloednieuwe crimereeks Juliet, met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol, keert politie-inspecteur Juliet Dumon na de dood van haar vader terug naar haar geboortestreek aan de Vlaamse kust. Daar gaat ze tijdelijk aan de slag bij de plaatselijke recherche en zoekt ze intussen naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë. Lees hier waar je vanaf 24 januari Juliet kunt streamen.

Griselda (25 januari)

Netflix (serie, première)

Sofia Vergara als Griselda Blanco in 'Griselda'. Bron: Netflix
De serie is geïnspireerd op het leven van de slimme en ambitieuze Griselda Blanco, die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme wist Blanco in het Miami van de jaren 70-80 moeiteloos te balanceren tussen zakelijke belangen en familiezaken. Bekijk hier waar je vanaf 25 januari Griselda kunt streamen.

All of Us Strangers (25 januari)

Bioscoop

Bron: Searchlight Pictures
Het verhaal gaat over scenarist Adam. Hij ontmoet in zijn vrijwel lege torenflat in Londen zijn mysterieuze buurman Harry. Terwijl hun band hechter wordt, keert Adam naar zijn ouderlijke huis terug. Daar loopt hij zijn overleden ouders tegen het lijf, die er exact hetzelfde uitzien als dertig jaar geleden. Drama, fantasie en romantiek van de veel geprezen regisseur Andrew Haigh, met hoofdrollen voor Andrew Scott en Paul Mescal. Dit wordt prachtig! Lees hier waar je de film All of Us Strangers kunt kijken.

Ferrari (25 januari)

Bioscoop

Bron: The Searchers
Een biopic over automagnaat Enzo Ferrari, wiens familie het idee van de krachtige Italiaanse sportwagen opnieuw definieerde en feitelijk het concept van Formule 1-racen voortbracht. De hoofdrollen zijn voor Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey en Jack O'Connell. Lees hier waar je de film Ferrari kunt kijken.

The Pod Generation (25 januari)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
In de nabije toekomst draait deze wereld helemaal rond kunstmatige intelligentie. De geliefden Rachel en Alvy willen een gezin stichten en wenden zich tot het bedrijf Pegazus dat zich specialiseert in de creatie van verwijderbare baarmoeders. Op deze manier kunnen stellen de zwangerschap delen. Drama, sciencefiction en komedie met Emilia Clarke en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Pod Generation kunt kijken.

The Color Purple (25 januari)

Bioscoop

Bron: Warner Bros
De hekkensluiter van deze maand is een bijzondere musicalfilm van regisseur Blitz Bazawule. Een gedurfde nieuwe kijk op de geliefde klassieker uit 1985. De veertienjarige arme Afro-Amerikaanse Celie leeft in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van de Amerika. Ze wordt door haar vader Alphonso geslagen en misbruikt en schrijft haar pijn van zich af in brieven die ze aan God richt. Met Halle Bailey, Taraji P. Henson en Fantasia Barrino in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film The Color Purple kunt kijken.

Expats (26 januari)

Prime Video (serie, première)

Bron: Prime Video
Margaret, haar man Clarke en hun drie kinderen zijn vanuit de Verenigde Staten naar Hong Kong verhuisd. Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt. Bekijk hier waar je vanaf 26 januari Expats kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 23 februari.

Lamborghini: The Man Behind The Legend (Prime Video. 26 januari, film) Ferruccio Lamborghini is de fabrikant van tractoren en militaire voertuigen die dienden in de Tweede Wereldoorlog. Tevens is hij de man achter de auto's van Lamborghini, dat in het jaar 1963 gelanceerd wordt. Ferruccio heeft een beruchte vete met Enzo. Zijn persoonlijke leven staat bol van de drama's en de romantiek. Kijk ook de trailer.

The Underdoggs (Prime Video. 26 januari, film) Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2J's, is een voormalige superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een aanvaring met de wet. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het coachen van een jeugdteam. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport. Kijk ook de trailer.

Special Forces VIPS, S4 (28 januari)

Videoland (serie, première)

Bron: Videoland
Een gloednieuwe mix van maar liefst twaalf bekende Nederlanders. De groep wordt op een verrassende, unieke locatie gedwongen hun grenzen mijlenver te verleggen. Ze doen onder leiding van een team van oud Special Forces Operators mee aan de zwaarste training van Nederland en ondergaan hun grootste angsten in het bloedhete Marokko. Bekijk hier waar je Special Forces VIPS kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 17 maart.

Dumb Money (28 januari)

Prime Video (film)

Anthony Ramos al Marcos in 'Dumb Money'. Bron: Columbia Pictures
De film is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het krankzinnige waargebeurde verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omdraaiden en rijk werden door GameStop - ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum - om te vormen tot 's werelds populairste bedrijf. Lees hier waar je vanaf Dumb Money kunt kijken.

Wil (31 januari)

Netflix (film)

Stef Aerts en Matteo Simoni in 'Wil'. Bron: Paradiso Entertainment
Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle enorme chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter? Lees hier waar je Wil kunt kijken.

Percy Jackson & The Olympians, S1 (Disney+. 31 januari, serie, finale) De serie vertelt het verhaal van de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Lees ook onze review.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's