Dit zijn de meest populaire films en series van 2023 volgens de bezoekers van Gids.tv

Dit zijn de meest populaire films en series van 2023 volgens de bezoekers van Gids.tv
Met een verrassende nummer 1

Film :

Er zijn dit jaar een hoop populaire films en series uitgekomen: in populaire franchises en met populaire acteurs. Toch waren jullie, de lezers van Gids.tv, zeer duidelijk. Dit zijn de tien populairste films en series van dit jaar, gebaseerd op de best gelezen artikelen van Gids.tv.

De komende dagen volgen de beste films van 2023, de beste series van 2023 en meer eindejaarslijstjes. Lees hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.

10. Totenfrau [Woman of the Dead] (serie)

Netflix | Gids.tv: ★★★★

Het is alweer even geleden, maar Totenfrau was één van de eerste grote Netflix hits van dit jaar. De serie, die vol zit van misdaad, werd door ons goed beoordeeld. Hij heeft de top-10 niet gehaald, maar zat er dichtbij. Lees ook waar je Totenfrau kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Woman of the Dead.

9. The Diplomat (serie)

Netflix | Gids.tv: ★★★½

Er waren twee hele populaire series op Netflix dit jaar en dat zien we ook terug bij onze bezoekers. Er staat er eentje op nummer 7 en deze serie was net iets minder populair, maar was wel net zo goed als zijn spannende tegenhanger. Lees hier waar je The Diplomat kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van The Diplomat.

8. Narvik: Hitler's First Defeat (film)

Netflix | Gids.tv: ★★★

Actrice Kristine Cornelie M. Hartgen (Ingrid Tofte) en Carl Martin Eggesbø (Gunnar Tofte) in de film 'Narvik'
De Noorse producties waren dit jaar populair op streamingdienst Netflix. Troll en deze film aan het begin van het jaar, maar bijvoorbeeld recenter nog A Nearly Normal Family die de Top 10 bestormde. Deze film over de oorlogsmachine van Hitler was bij ons het meest populair. Lees ook waar je Narvik kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Narvik.

7. The Night Agent (serie)

Netflix | Gids.tv: ★★★½

Bron: Netflix
Jazeker, daar is hij dan! De spannende avonturen van de nachtagent waren zeer populair op Netflix en ook bij de bezoekers van Gids.tv kon de recensie op veel interesse rekenen. Lees hier waar je The Night Agent kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van The Night Agent.

6. The Strays (film)

Netflix | Gids.tv: ★★

Acteur Jorden Myrie (Carl) en Bukky Bakray (Dione) in de film 'The Strays'
Deze film heeft het nodige afgekeken van filmmakers als Jordan Peele, waardoor het af en toe een beetje een ratjetoe wordt. Populair was deze film zeker, ook bij jullie. Lees ook waar je The Strays kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van The Strays.

5. De Stamhouder (serie)

NPO (Plus) | Gids.tv: ★★★★

Sallie Harmsen en Matthijs van de Sande Bakhuyzen in 'De stamhouder'. Bron: AVROTROS
Vroeg in het jaar, namelijk op 1 januari, startte op NPO 1 een zeer populaire historische dramaserie, die veel mensen bezighield. Ook de bezoeker van onze site, die wekelijks terugkeerde om onze artikelen over de serie te lezen. Lees hier waar je De stamhouder kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van De stamhouder.

4. Dag en Nacht (serie)

NPO (Plus) | Gids.tv: ★★★

De stamhouder was echter niet de meest populaire Nederlandse fictieserie: dat was de ziekenhuisserie Dag & Nacht met Kim van Kooten. Een eerbetoon en een confrontatie tegelijkertijd. Lees hier waar je Dag & Nacht kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van Dag en Nacht.

3. My Massive Cock (docufilm)

Videoland | Gids.tv: ★★½

Bron: Channel4
Documentaires zijn dit jaar populair: naast deze staat er nog eentje in de top-3. Deze zogenaamde shockdoc van Channel4 was in het voorjaar een groot succes op Videoland. Natuurlijk waren ook de bezoekers van Gids.tv geschockeerd door wat er op beeld te zien was. Lees hier waar je My Massive Cock kunt streamen.

Lees hier onze filmrecensie van My Massive Cock.

2. Kees vliegt uit (docufilm)

Videoland | Gids.tv: ★★★★

Kees Momma en zijn moeder in de documentaire 'Kees Vliegt Uit'
Van een shockdoc naar een mooi, klein verhaal over de verhuizing van Kees Momma en het loslaten van de dingen die hij gewend is. Een documentaire met een belangrijke boodschap. Lees hier waar je Kees Vliegt Uit kunt kijken.

Lees hier onze docu-recensie van Kees vliegt uit.

1. Mocro Maffia, S5 (serie)

Videoland | Gids.tv: ★★★½

De hoofdpersonages in 'Mocro Maffia'. Bron: Videoland
In navolging op 365 Dni in 2020, Chernobyl 1986 in 2021 en Shattered in 2022 is er dit jaar eindelijk een goede serie of film gekozen als populairste titel van het jaar. Hebben jullie dan eindelijk smaak gekregen? We zijn heel benieuwd of jullie van het zesde seizoen net zo gaan genieten! Lees hier waar je Mocro Maffia kunt streamen.

Lees hier onze serierecensie van Mocro Maffia seizoen 5.

De redactie van Gids.tv wenst u een geweldig 2024! Ook volgend kalenderjaar zal de filmredactie weer velen films en series kijken en de bezoeker voorzien van de beste tips.

Actuele video's

Meer actuele video's